Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Divattrend Trendi Divat

Hiszünk benne, hogy mindenkinek járnak a lélekemelő pillanatok

70-es évek

2022. március 27. 12:33 - RottenBiller

A divat folyamatosan változik, de vannak olyan stílusok, amelyek újra és újra visszakacsintanak.

70-es_evek_1.jpg

A 70-es évek a szabadságvágy és a színek évtizede volt. A nők nagyon extravagáns ruhadarabokat viseltek. Az élénk színek iránt volt nagy a kereslet. A férfiak viseletében már a hatvanas évek közepétől megfigyelhető az összeszorult nadrág. A hippi stílus korszaka ez. A Pentagon titkai című film, amelyben olyan óriások játszanak, mint Meryl Streep és Tom Hanks pontosan mutatja be azt a szabadságvágyat, ami a 70-es évekre volt jellemző.

Természetesen, ha 70-es évekről és Hippi stílusról beszélünk, akkor a kultfilm a HAIR!

Aki még nem látta feltétlenül nézze meg!

A divat folyamatosan változik, de vannak olyan stílusok, amelyek újra és újra visszakacsintanak.

A Feminában írja Simon Dorina: Talán klisének hangozhat, de valóban igaz: a divat mindig ismétli önmagát, és egy kis csavarral újra a múlt legnépszerűbb darabjait hozza vissza időről időre. Ez idén nyáron különösen igaz, hiszen a ’70-es évek kedvenc darabjai aratnak ismét óriási sikert a fiatalok körében.

Kurucz Barbara a Retikulben arról ír: A hetvenes évek divatja kiapadhatatlan ihletforrást jelent a tervezők számára. A korszakban párhuzamosan futott a hippiőrület és a csillogó diszkódivat. A két, igencsak eltérő stílus sokszor találkozott egymással, az egyes divatelemek keveredése pedig feltűnően felpezsdítette a megjelenést.

A Glamourban is olvashatunk a 70-es évek stílusának újra megjelenéséről: Dakota Johnson pedig remekül beleillik ebbe a stílusba a természetes, üde szépségével, hanyag frufrujával és barna hajával és persze a tehetségével, aminek köszönhetően csak úgy árad belőle a kreatív energia. A 70-es évek pedig dúskált ezekben az energiákban, ahogyan a hatalmas mintákban és a trapéznadrágokban is, mint azt a színésznő szettje is mutatja.

Az Amerikai Vouge online felületén is a 70-es évek formáinak újjáéledéséről olvashatunk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://divattrend-trendi-divat.blog.hu/api/trackback/id/tr5917790644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása