Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Divattrend Trendi Divat

Hiszünk benne, hogy mindenkinek járnak a lélekemelő pillanatok

Tűzijáték és Augusztus 20

2022. augusztus 30. 18:54 - RottenBiller

A tűzijátékot eredetileg Kínában találták ki és jelenleg is Kína a tűzijátékok egyik legnagyobb gyártója és exportőr az egész világon. A legkorábbi tűzijáték valamikor 960 és 1279 között készült el. Számos ünnepségen alkalmazták. A készítése művészet, tudománya önálló szakterületté fejlődött a hosszú évek során. Európában a XIV. századra állították elő és a XVII. századra vált népszerűvé a tűzijáték.

A magyar történelemben az államalapító király 1083. augusztus 20-i szentté avatásától kezdődően játszik fontos szerepet, Szent István emléke. Az 1848-1489-es szabadságharc leverése után nem engedélyezték, hogy megünnepeljék a független magyar királyságot jelképező első királyt.

1891-ben viszont Ferenc József munkaszüneti nappá tette augusztus 20-át. A második világháború utáni korszakban népköztársaság, illetve alkormány ünnepének nevezték augusztus 20-át. A rendszerváltást követően az Országgyűlés a nemzeti ünnepek közé emelte augusztus 20-át.

A Tűz és fény játéka című műsor a Médiaklikken még 60 napig visszanézhető, de ezen a linken keresztül is megtekinthető a 2022-es tűzijáték.

 

fireworks-1758.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://divattrend-trendi-divat.blog.hu/api/trackback/id/tr4317919897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása