Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Divattrend Trendi Divat

Hiszünk benne, hogy mindenkinek járnak a lélekemelő pillanatok

Divatbemutatók özöne várható a következő hetekben (indulnak a divathetek)

2022. szeptember 08. 16:17 - RottenBiller

pexels-pixabay-273153.jpg

Az elkövetkező hetekben a közösségi médiában várható a divat dömping! Szeptember 9-én elkezdődik a New York-i divathét és csak október 4-én ér véget, Párizsban. 

Hagyományosan a divatheteket a világ négy nagy Divat fővárosában rendezik meg. New Yorkban indul, majd London után Milánóban folytatódik, végül Párizsban ér véget. 

 

 

Itt találod meg az időpontokat

 

A divathét egy olyan esemény, amely körülbelül egy hétig tart és ahol a divattervezők, divatmárkák vagy divatházak bemutatják legújabb kollekciójukat. A divatbemutatók a vásárlóknak és a médiának egyaránt szólnak.

A divathetek befolyásolják a közeledő szezonok divattrendjeit. Nagyon sok városban rendeznek divatheteket, a legkiemelkedőbb azonban a világ négy divatfővárosában New Yorkban, Londonban, Milánóban és Párizsban, a „Nagy Négyes”-ben rendezett divathetek.

New York-ban 1943. július 19-én rendezték meg az első divathetet. Az első rendezvénynek egyetlen fő célja volt, hogy a francia divattal szemben alternatívát kínáljon a vásárlóknak. Tekintettel arra, hogy a második világháború ideje alatt a megszállás alatt lévő Párizsba nem tudtak elutazni.

A párizsi divathét 1973-ban kezdődött. Azonban a divathetek visszavezethetőek egészen Charles Frederick Worth divattervezőig. A koncepció tehát mégis, Párizsban kezdődött, mint annyi minden, ha a divatról van szó.

A korabeli marketingesek pénzt fizettek a nőknek, annak érdekében, hogy ruháikat viseljék olyan nyilvános helyeken, mint például a versenypályák vagy a szépségszalonok. Fokozatosan aztán ezek a megbízások egyre inkább társadalmi eseménnyé változtak.

Franciaországban a divatbemutatókat „défilés de mode”-nak hívják, ami szó szerinti fordításban annyit tesz, hogy „divatparádé”.

A stílusbemutató egy-egy tervező által bemutatott közelgő öltözködési trendeket tartalmazott. Minden évadban debütáltak, tavaszi/nyári, illetve őszi/téli szezonokban. A divatbemutatók a középosztálybeli nőket csábították az üzletbe.

Az 1920-as években a divatbemutatókat a kiskereskedők országszerte megrendezték. A műsorok színházibb jelleget mutattak, mint a mai bemutatók. Egy témán alapultak és narratív kommentátor kísérte. A műsorok vonzották a tömegeket. Az 1950-es években már New York-ban engedélyt kellett kérni ezeknek a műsoroknak a megtartására, olyan nagy tömeg érdeklődött iránta.

Mára nagyon sok figyelemre méltó divathét van az egész világon, a „Nagy Négyes” azonban New York, London, Milánó és Párizs.

 

View this post on Instagram

A post shared by NYFW (@nyfw)

 

 

Magyarországon Budapesten rendezik a Central European Fashion Week rendezvényt, amely nemzetközi példákon alapul. Egy olyan többnapos programsorozat, amelyet évente két alkalommal rendeznek meg, Budapesten. Közép-Európa legnagyobb divateseménye, az idei évben augusztus 29 és szeptember 4 között került megrendezésre.

Ebben az évben a 12. Fashion Awards Hungary díjátadó gálán a Central European Fashion Week elnyerte az év divateseményének járó díjat közösen a Random Shooting Day rendezvénnyel. 

2022-ben csatlakozott az esemény a „Support Ukrainian Fashion” kezdeményezéshez. Ennek keretében szorosan együttműködött az Ukrán Divathét szervezőivel, így az ukrán tervezők Budapesten mutatták be legújabb kollekcióikat.

Az esemény több helyszínen zajlott, többek között a Szépművészeti Múzeumban is tartottak kifutóbemutatókat, amelyen a 2023-as tavaszi-nyári kollekciókat láthatta a közönség.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://divattrend-trendi-divat.blog.hu/api/trackback/id/tr9917927101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása