Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Divattrend Trendi Divat

Hiszünk benne, hogy mindenkinek járnak a lélekemelő pillanatok

A bob frizura története

2022. október 03. 11:19 - RottenBiller

frnacia-bob-frizura.jpg

 

 

 

A bob vágás vagy csak röviden bob egy rövid vagy közepesen hosszú hajvágás. A bob frizura vágás közben a hajat egyenesen a fej körül vágják. Általában az állkapocs szintig, de elképzelhető az is, hogy vállhosszig. Gyakran marad frufru az elején. 

 

A szokás szerint az összes hajat jóval a vállak felett tartja és ennek köszönhetően a bob frizura feltárja a nyak hátsó részét. 

 

A fiatalabb lányok, a színésznők és néhány haladó gondolkodású modern nő, műr az első világháború előtt is rövid hajat viselt, a nagy többség azonban történelmi értelemben hosszú hajat hordott, nyugaton. 

 

1910-ben egy francia színésznő, aki rövid, sötét hajjal rendelkezett egy olyan vágást alkalmazott, amelyet az 1890-es évek elején fogadtak el, de nem tartották tiszteletreméltónak.

 

Az első világháború idején, amikor a nők és a lányok háborús munkát végeztek a hosszú haj kellemetlen akadályokat jelentett. 

 

1909-ben egy párizsban élő lengyel fodrász, Antoni Cierlikowski indította el a rövid bob vágás divatját, ő lett a világ első híres fodrásza. A vágás népszerűvé vált a merész fiatal nők körében. 

 

Olyan világhírű női vendégei voltak, mint Coco Chanel, Sarah Bernhardt, Greta Garbo, Eleanor Roosvelt.vagy Brigitte Bardot. 

 

Egy frizura, ami soha nem megy ki a divatból

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://divattrend-trendi-divat.blog.hu/api/trackback/id/tr6017945584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása