Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Divattrend Trendi Divat

Hiszünk benne, hogy mindenkinek járnak a lélekemelő pillanatok

Visszatért ez a divattrend és a 2022-es őszi szezon nagy slágere lett! 

2022. október 16. 14:26 - RottenBiller

haj-divat-2022-osz.jpg

 

 

Paul McGregor teherautó-sofőr volt, majd 1965-ben az nagy fordulat következett be az életében, fodrászként kezdett dolgozni. Úgy emlékezett vissza a sztárfodrász a kezdetekre: "Szenzációs volt. Ez volt az a hely, ahová az emberek ötletekért jöttek." amikor megnyitotta a Paul McGregors Haircuttert

Pár év leforgása után a legnagyobb népszerűségnek örvendő üzlet lett. Ő találta fel a híres shag frizurát, amikor Jane Fonda színésznőnek hajat készített a Klute című filmhez. Hedonista érzelmeket is magában rejlő házassága olyan nagyszerű filmeket adott a világnak, mint a világűrbeli történet, Barbella című filmben.

Jane Fonda önéletrajzában így emlékezik vissza, a hajtrend megszületésére: "A haj már évek óta uralkodott rajtam. Talán elbújtam mögötte. Az életemben a férfiaknak hosszú és szőke tetszett, és olyan sokáig szőke voltam, hogy nem is tudtam, mi a saját színem valójában. Egyszerűen azt mondtam Paul McGregornak: "Csinálj valamit", és ő megtette.

 

 

 

 

Úgy tartják, hogy a divattrendek húsz éves ciklusokban térnek vissza. Ebben az esetben ez az elmélet igazolható, hiszen a 70-es évek után a következő alkalom, amikor a shag hajvágás nagyon nagy trend lett az a 90-es évek.

Rachel Green karakterét a Jóbarátok című sorozatban Jennifer Aniston játszotta el. A karakter frizuráját a shag hajvágás ihlette. A sorozat első és második évadjában viselt frizura, 1994 és 1996 között azonnal nagy népszerűségre tett szert a nők körében. Egy új nemzetközi hajtrendet indítottak el.

Egy becslés szerint 11 millió nő viselte ezt a frizurát. Rachel népszerűsége megegyezett a sorozat népszerűségével.  A Daily Express szerint ez a frizura volt a legnépszerűbb a brit nők körében. Sokan szorongatták egy fényképet Jennifer Anistonról, amikor a fodrászszalonba mentek és arra kérték a fodrászt, hogy ezt a hajvágást valósítsák meg számukra.

 

 

 

 

Visszatért ez a divattrend és a 2022-es őszi szezon nagy slágere lett! 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://divattrend-trendi-divat.blog.hu/api/trackback/id/tr10017955460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása