Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Divattrend Trendi Divat

Hiszünk benne, hogy mindenkinek járnak a lélekemelő pillanatok

Trendi divat, divattrend a fenntartható divat

2022. október 24. 15:40 - RottenBiller

trendi-divat-divattrend-a-fenntarthatosag.jpg

 

Trendi divat, divattrend a fenntartható divat

 

 

 

A fenntartható divat egy olyan kifejezés, amely olyan termékeket, folyamatokat, tevékenységeket és szereplőket ír le, amelynek célja egy a környezetvédelem iránt nagyobb felelősséget vállaló divatipar.

 

A környezetvédelem mellett az egyenlőség, a társadalmi igazságosság, az állatok jóléte és az ökológiai integritás is fontos értékei a fenntartható divatnak. A ruházat előállítása, fogyasztása, értékesítése a teljes folyamat része az elképzelésnek.

 

Ki, mit, hogyan, mikor, hol és még a ruházat hulladékká válása után is fontos kérdéseket tesz fel. A textilhulladékok nagy mértékben szennyezik a bolygónkat és a fenntartható mozgalom arra törekszik, hogy a fast fashion által létrehozott szénlábnyomot csökkentse.

 

A nagyvállalatok a környezeti hatások csökkentése érdekében kudarcot vallottak. Zöldre festésnek nevezzük azokat a marketingkommunikációs fogásokat, amikor egy márka igazolni igyekszik környezettudatosságát a Z generáció tagjai számára, hiszen a fiatalok rendkívül fogékonyak a környezetvédelemre.

 

Azon túl, hogy a Z generáció tagjai fogékonyak a környezetvédelemre, erős vásárlói tudatosság is jellemzi őket. Továbbá elérkeztünk abba az időszakba, amikor már felnőtté válnak a tagjai. Felnőtté és markáns fogyasztói tömeggé.

 

A márkák érthetően a kommunikáción túl versenyezni kezdtek azért, hogy elnyerjék a fiatalok figyelmét és környezettudatosnak tartsák őket. A folyamatnak azonban még csak nagyon az elején, a kezdetén járunk.

 

A Zara a fenntarthatóság jegyében például használtruha programot indít az Egyesült Királyságban. a Prada pedig arany ékszereivel igyekszik megvalósítani a környezettudatossági programját. Hogy milyen valódi eredményeket érnek el, az majd a jövőben kiderül. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://divattrend-trendi-divat.blog.hu/api/trackback/id/tr717961666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása