Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Divattrend Trendi Divat

Hiszünk benne, hogy mindenkinek járnak a lélekemelő pillanatok

2023-ban előtérbe kerülnek a klasszikus alapdarabok

2022. november 04. 13:57 - RottenBiller

A divatipar a Gen Z lábai előtt fekszik

gen-z.jpg

 

Amióta a divatipar, tartva a Gen Z haragjától kollektíven megpróbálja magát fenntartható iparrá változtatni a klasszikus daraboknak igen nagy szerep jutott. Soha nem volt még annyira fontos egy klasszikus kapszulakollekció, mint napjainkban.

Bizony! A Gen Z legidősebb tagjai megérkeztek a felnőttkorba. Saját keresettel rendelkeznek és igencsak meghatározó gazdasági erővel is rendelkeznek. Az új generációnak egyáltalán nem új dolog a közösségi média, amelyen keresztül megszervezi saját magát és rögzíti értékeit.

Igaz, hogy az ifjúsági mozgalmak már nem úgy néznek ki, mint a 60-as, 70-es, 80-as években, amikor egy-egy ifjúsági mozgalom szubkultúrákat is megteremtett, de a Gen Z tagjai is szerveződnek és egyáltalán nem félnek megmondani a véleményüket.

Magyarországon is fel-fel tűnnek, olyan „baráti nyíltság” hangnemében elhangzó megszólalások, amelyekben a vulgáris szavak használata egy-egy érzelem kifejezésére meglepő lehet az idősebbek számára. Azonban ez teljesen természetes a fiatalos lendületre.

Nem csak a közéleti szereplők, de a divatipar is igyekszik megfelelni a Gen Z igényeinek. A következő generáció nem tolerálja a környezet pusztításával előállított alapanyagokat, a környezetet nem kímélő ipari folyamatokat. Vagy éppen a távol keletre rabszolgamunkába kiszervezett kiadásoptimalizáló hadműveleteket.

Pénztárcájával szavaz és jól látható, ahogyan a feltörekvő vagy már nagy divatipari szereplők igyekeznek megfelelni a fenntarthatósági követelményeknek. A fenntarthatóság pedig nem olcsó ezért előkerülnek a klasszikus alapdarabok, és a klasszikus alapdarabokkal történő játék.

A 2023 tavaszi nyári divattrendek között a fehér blúz, mint klasszikus alapdarab nagyon erőteljesen képviseltette magát. Igazán játékos formákban szabták újra, öntötték új formákba a divattervezők.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 2023 divattrendek

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://divattrend-trendi-divat.blog.hu/api/trackback/id/tr4017970158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása