Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Divattrend Trendi Divat

Hiszünk benne, hogy mindenkinek járnak a lélekemelő pillanatok

Tudatos jelenléttel kerüljük el a téli depresszió tüneteit!

2022. november 05. 14:44 - RottenBiller

Bármit is csinálunk megpróbáljuk élvezni azt, így e tudatos törekvéssel örömforrássá változik minden amit teszünk

 pexels-pixabay-66284.jpg

 

 

A Tél a téli napfordulóval veszi kezdetét. Ez egy csillagászati pillanat. A Nap és a Föld középpontjait összekötő egyenes és az egyenlítő síkja által bezárt szög a legnagyobb értéket éri el. Körülbelül 23,5 fok. Ez az időpont december 21-én következik be és teljesen pontosan, percre pontosan megmondható az időpontja.

 

 

 

 

2022-ben december 21-én 21:48 perckor lesz a téli napforduló a világidő (UTC) szerint. Magyarországon az UTC+1 zónában lakunk, tehát nálunk, Magyarországon 20:48 perckor lesz a téli napforduló.

 

A téli napfordulóhoz számos kultúrában szokások és ünnepek kapcsolódnak. Ilyen például a zsidó hanuka vagy a karácsony. Az ókori római szaturnália és az afroamerikai kwanzaa.

 

Minden 10. magyar ember szenved a téli depresszió tüneteitől. A téli depresszió oka Magyarországon az ország földrajzi elhelyezkedése, tehát a téli időszakra jellemző fényhiány.

 

Mit tehetünk a téli depresszió ellen?

 

A legjobb ellenszer a mozgás. Minél több időt töltünk a szabad levegőn, annál jobban fogjuk érezni magunkat, még a hideg idő ellenére is. A mozgás örömet okoz, endorfint szabadít fel.

 

A téli időszakban a szabadnapokat mindenképpen kikapcsolódásra kell használni. Minden nap szükséges olyan tevékenységet folytatni, amely örömet okoz. Zenehallgatás, találkozás a barátokkal, filmnézés.

 

A modern pszichológiában új módszerként vezették be a tudatos jelenlét terápiát. Ennek az a lényege, hogy bármit is csinálunk nem a jövő miatt aggódunk, rágódunk és nem a már megtörtént események felett bánkódunk, hanem a tudatos jelenlétre és a valóság megélésére törekszünk.

 pexels-pixabay-235621.jpg

A hangsúlyt arra helyezzük, hogy bármit is csinálunk megpróbáljuk élvezni azt. Tudatos törekvéssel mindenki képes arra, hogy a valóságot elfogadó, realista emberré váljon, olyan aki észreveszi és értékeli a jó dolgokat.

 

A Semmelweis Egyetem szakpszichológusa szerint érdemes kipróbálni, mert az ember hangulatára jó hatással van. Még a mindennapos kötelező tevékenységeket, a házimunkát a sütést, főzést, vasalást és takarítást is ha nem kötelezettségként éljük meg, hanem jókedvvel csináljuk örömforrássá válhat.

 

 pexels-lisa-fotios-730256.jpg

A tudatos jelenlétet gyakorolhatjuk a fodrásznál is, amikor nem csak a kötelező, rendszeres hajvágásra jelenünk meg, de tudatosan figyelünk arra, hogy a frizuránk viselése, a kiválasztása, az elkészítése és a rendszeres karbantartása örömforrássá váljon.

 

Az ünnepek ideje alatt fontos, hogy a szeretteinkkel békében és harmóniában töltsük együtt az időt. A családtagokkal és a barátokkal történő társas kapcsolatok ápolása, alapvető igény, egyben biztonságot ad és eloszlatja a rosszkedvünket.

 

Törekedjünk arra, hogy értékeljük az élet apró örömeit. Minden este gondoljuk végig azt, hogy milyen jó dolgok történtek velünk a nap folyamán.

 

Ne szégyelljünk segítséget kérni, hogy ha már mindent kipróbáltunk és mégsem érezzük jobban magunkat.

 

 

 

 

Trendi téli hajvágások

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://divattrend-trendi-divat.blog.hu/api/trackback/id/tr817970944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása