Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Divattrend Trendi Divat

Hiszünk benne, hogy mindenkinek járnak a lélekemelő pillanatok

Szenvedélyes beszédet mondott a mozi varázsáról Almodóvar

2022. november 07. 14:25 - RottenBiller

Pedro Almodóvar, az Arany Zenei Díj nyertese a hetedik művészetnek szentelt életéért

pedro_almodovar.jpg

 

Pedro Almodóvar a Los40 színpadára lépett és átvette a Golden Music Awards díjat. Beszédében a rajongókat arra kérte, hogy menjenek el a mozikba és nézzenek filmeket.

 

A legendás spanyol filmrendező, forgatókönyvíró és producer Pedro Almodóvar szenvedélyes beszédet mondott a mozi varázsáról, mint közösségi élményről.

 

„Tudom, hogy nem jártok gyakran moziba. Nem vagyok benne biztos, hogy mindenki tudja-e, hogy a filmszínházak óriási válságon mennek keresztül.

 

Azt tanácsolom, hogy menjen vissza, és tapasztalja meg, mit jelent egy filmet nézni egy olyan képernyőn, amely sokkal nagyobb, mint az otthoni képernyő.

 

Ha ezt még nem tapasztaltad, az megváltoztatja az életedet. Hipnotizál. És ahhoz, hogy ez a hipnózis megtörténjen, kicsivé kell válnod, és idegenekkel kell közösen együtt ülnöd egy sötét helyen.”

 

 

Köszönjük a sokszínű mozit, amely olyan sokat ad nekünk, és amely annyi határt átlépett � #PedroAlmodóvar, az Arany Zenei Díj nyertese a hetedik művészetnek szentelt életéért �.

 

 

 

 

 

 

Pedro Almodóvar filmjeit a melodráma, a tiszteletlen humor, a merész színvilág, fényes dekoráció, populáris kultúrából származó idézetek, az összetett narratívák jellemzik. Korai filmjeit a francoista Spanyolország megszűnését követő reneszánsz idején készítette.

 

Nemzetközileg egyik legsikeresebb spanyol filmrendező filmjei világszerte érdeklődést váltottak ki és kultuszt alakítottak ki. Két Oscar-díjat, öt BAFTA-díjat, két Emmy-díjat, hat Európai Filmdíjat, két Golden Globe-díjat, kilenc Goya-díjat, egy Velencei Filmfesztivál nagydíjat és négy Cannes-i Filmfesztiválon kapott díjat.

 

Megkapta a Francia Beücsletlégiót, a Spanyol Kulturális Minisztérium aranyérmét, az Amerikai Művészeti és Tudományos Akadémia külföldi tiszteletbeli tagjává választották. Tiszteletbeli doktori címet kapott a Harvard Egyetemen és az Oxford Egyetemen a művészethez való hozzájárulásáért.

 

Sok kritikus szerint Almodóvar újradefiniálta a spanyol filmről és Spanyolországról alkotott képet. Azt nyilatkozták róla, hogy „Sok szereplője egy bizánci cselekményt követ egy katartikus találkozásig, egy találkozásig, ahol mindent meg lehet érteni, ha meg nem bocsátanak. Megváltást keresnek.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Borítókép: By Jacquelinekato - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=80957126

 

 

Ha tetszett és szeretnél még olvasni minket, iratkozz fel a Google News csatornánkra, hogy ne maradj le az újdonságokról és kedveld Facebook oldalunkat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://divattrend-trendi-divat.blog.hu/api/trackback/id/tr6617972538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása