Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Divattrend Trendi Divat

Hiszünk benne, hogy mindenkinek járnak a lélekemelő pillanatok

A divatipar legnagyobb trendje a használt ruha

2022. november 10. 15:02 - RottenBiller

A használtruha vásárlása a legkézenfekvőbb módja annak, hogy alkalmazzuk a fenntartható divat elveit. 

 hasznalt-ruha.jpg

A használt ruha piaca teljesen független a hagyományos divatipartól. Nagymértékben hozzájárul a környezetszennyezés és a textilhulladék csökkentéséhez, ennek következtében pedig az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséhez is.

 

A fenntartható divat híveinek törekvései közé tartozik a ruhák élettartamának meghosszabbítása. Számtalan módja van annak, hogy egy ruha élettartamát hogyan lehet meghosszabbítani, az egyik legkézenfekvőbb a használtruha vásárlás.

 

A tudatosabb vásárlói attitűdökkel rendelkező Gen Z legidősebb tagjai már a felnőtt társadalom részei. Önálló keresettel tudatos fogyasztóként jelentek meg, mint a piac szereplői. A legnagyobb márkák is versenyt futnak azért, hogy megfeleljenek a fenntarthatósági követelményeknek, bizonyítékokat produkálnak arra vonatkozóan, hogy az etikus kereskedelem hívei, annak érdekében, hogy elnyerjék a Gen Z tagjainak szimpátiáját.

 

A piac megváltozott. A fenntartható divat egyébként is hatalmas népszerűségnövekedést könyvelhetett el magának az elmúlt években, de a hatalmas világjárvány csak még tovább növelte a népszerűségét. A használtruha vásárlása a legkézenfekvőbb módja annak, hogy alkalmazzuk a fenntartható divat elveit. 

 

A 2021-es újrafelhasználási jelentés főbb megállapításai a következők:

  • Az amerikai fogyasztók idén várhatóan 160,1 milliárd dollárt költenek használt árukra - ez 14,6% -kal magasabb a tavaly elköltött 139,6 milliárd dollárnál.
  • Az előrejelzések szerint 2030-ra a fogyasztók 353,9 milliárd dollárt fognak költeni másodkézből. Ez 153,5%-os növekedés 2020-hoz képest – 3,2-szerese a kiskereskedelmi szektorban várt 36,7%-os növekedésnek.
  • Az elmúlt 12 hónapban a megkérdezett amerikai felnőttek 74,9%-a vásárolt legalább egy használt cikket – ez 196,6 millió embernek felel meg, akik részt vesznek az újrafelhasználási gazdaságban.

 

 

Miért baj, ha nem fenntartható árucikkeket vásárolunk?

 

Az Atlanti óceánban található hatalmas szemétsziget

 

 

 

 

Hatalmas szemétsziget

 

 

 

 

Az ember képes sétálni a plasztik szigeten, amely szemétből gyűlt össze

 

 

 

 

A Gen Z megunta és új és meglepő módszereket alkalmaz a bolygó védelme érdekében

 

 

 

 

Ha tetszett és szeretnél még olvasni minket, iratkozz fel a Google News csatornánkra, hogy ne maradj le az újdonságokról és kedveld Facebook oldalunkat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://divattrend-trendi-divat.blog.hu/api/trackback/id/tr2717975260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása