Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Divattrend Trendi Divat

Hiszünk benne, hogy mindenkinek járnak a lélekemelő pillanatok

Így ünneplik Ausztráliában a férfinapot

2022. november 10. 12:02 - RottenBiller

Mateship ünneplése

pexels-ben-mack-5707602.jpg

 

November 19-én tartják a nemzetközi férfinapot. Az ausztráliai nemzetközi férfinap témája: „Mateship ünneplése”. A cél, hogy minél több férfit inspiráljanak. A „Mateship” az ausztrál nemzeti identitás egyik legfontosabb, kulcsfontosságú jellemzője.

 

A pontos magyar fordítása lehet barátság vagy párkapcsolat, azonban az ausztrálok a „mateship” alatt, kicsit más fogalomra gondolnak, mint amit ezek a magyar szavak jelentenek. Történelmi hagyományokból alakult ki.

 

pexels-max-ravier-5873902.jpg

 

Mateship jelentése

 

A „mateship” egy olyan kulturális idoma, amely az egyenlőséget, a hűséget és a barátságot testesíti meg. Magyarul a párkapcsolat szóval a férfi és nő kapcsolatára utalunk. Az ausztrál „mateship” párkapcsolat szóval másra utalnak. Nem egy párra vonatkoztatják, hanem azokra a kötelékekre, amelyekben a szolidaritás és a testvériség érzései érvényesülnek.

 

Az ausztrálok érzékelik azt, hogy egy igazán különleges szóval rendelkeznek. Megjegyzik, hogy a világ más része, a „mateship” jelentése alatt barátságra gondol. Azonban Ausztráliában a „mateship” sokkal többet jelent, mint puszta barátság.

 

A „mateship” a korai gyarmati időkben kialakult helyzetre vezethető vissza. Amikor a telepesek a kezdeti időszakban sokkal inkább támaszkodtak egymásra és kértek egymástól segítséget. A barátság és a közös tapasztalat, a kölcsönös tisztelet és a feltétel nélküli segítségnyújtást is jelenti.

 

A „mateship” inkább katonai jellegű fogalom. Az ausztrál hadsereg kiképzőközpontja felsorolja a katonás tulajdonságokat, amelyek között szerepel: a győzni akarás, a kötelesség iránti elköteleződés, a becsület, az együttérzés, az őszinteség, a „mateship” és a csapatmunka, a hűség és a bátorság.

 

 

 

 

A nemzetközi férfinap Ausztráliában

 

A kutatások szerint a szoros barátságok még a jó egészséget is elősegíthetik. 2022-ben éppen ezért választották ezt a témát, mert szeretnének rámutatni arra, hogy a „mateship”, hogyan játszik kulcsfontosságú szerepet a férfiak hosszabb, jobb és egészségesebb életében.

 pexels-amanda-klamrowski-1409200.jpg

A 2022-es férfinapi téma arra inspirálja a férfiakat, hogy jobb társadalmi kapcsolatokat építsenek ki és ápolják azokat.

 

  • Fontos időt szakítani a régi cimborákra
  • Fontos időt szakítani arra, hogy új cimborákat keressünk
  • Fontos megszólítani azokat a férfiakat, akik különösen nehéz, vagy kétségbeejtő körülmények között élnek.

 

A nemzetközi férfinapot az egész világon, mintegy 80 országban ünnepeljük. Ausztráliában egy nagyszerű lehetőség arra, hogy részt vegyenek a globális folyamatokban és beszélgethessenek a férfiasságról, a férfiakat érintő kérdésekről.

 

pexels-lara-jameson-8828629.jpg

 

 

  • Kiemelve azokat a társadalmi kérdéseket, amelyek érintik a férfiakat és a fiúkat
  • Változást hozni a közösségedben élő férfiak és fiúk számára
  • A férfiak és a fiúk megünneplése a maguk sokféleségében
  • Nagyon jó szórakozási lehetőség

 

 

pexels-belle-co-785065.jpg

 

 

Ha tetszett és szeretnél még olvasni minket, iratkozz fel a Google News csatornánkra, hogy ne maradj le az újdonságokról és kedveld Facebook oldalunkat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://divattrend-trendi-divat.blog.hu/api/trackback/id/tr6317975138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása