Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Divattrend Trendi Divat

Hiszünk benne, hogy mindenkinek járnak a lélekemelő pillanatok

Mit jelent a Retro, Vintage, Antik?

2022. november 10. 14:18 - RottenBiller

Gyakran szinonimaként tekintünk rájuk, de nem ugyanazt jelentik

clothing-g7b3060f5b_1280.jpg

 

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a használtruha és a használtcikk kereskedés. A fenntartható divat egyik legfontosabb eleme, a ruhák élettartamának megnövelése. Ezért, hogy ha használtruhát vásárolunk, akkor már tettünk a fenntartható divat megvalósítása érdekében.

 

A Pre-Loved mozgalom szintén hatalmas népszerűségnek örvend, sokan vannak, akik a Pre-Loved divatot, csak a használtruha kereskedés egy másik elnevezésének tartják, azonban sokkal többről van szó, hiszen ez a mozgalom egy saját és új kultúrát teremtett.

 

A használttárgyak és a használtruha kereskedés fellendülésével egyre többet használjuk az antik, retro és vintage kifejezéseket és nagyon sokszor ezeket a szavakat szinonimákként használjuk, pedig nem ugyanazt jelentik.

 

Antiknak akkor tekinthetünk egy ruhát vagy egy tárgyat, hogy ha az 100 évnél korábbi, tehát most az 1920 és az az előtt készült tárgyak.

 pexels-andrea-piacquadio-3774935.jpg

A retro és a vintage között már egy kicsit nehezebb meghatározni a különbséget. Retronak azt nevezzük, amikor a jelenlegi divattrendeknél korábbi stílusnak megfelelünk.

 pexels-cottonbro-studio-6069966.jpg

A vintage pedig azt jelenti, hogy a korábbi korszakban készült tárgyról vagy ruháról beszélünk. Nincsen pontos meghatározása, de nagyjából egyet értünk, hogy a jelenlegi korszaktól 50 évre visszamenőleg nevezhetünk valamit vintage-nek. Tehát most a 70-es évek divatját és az az előtti korszakban készült darabokat nevezhetjük vintage ruháknak.

 vintage.jpg

Azonban ez nem egy nagyon merev és kötött szabályozás, tehát láthatunk példát arra, hogy a 80-as évek vintage ruháiról beszéljünk, annak ellenére, hogy még nem telt el a 80-as évektől számolva az ötven év. Ha tetszett és szeretnél még olvasni minket, iratkozz fel a Ha tetszett és szeretnél még olvasni minket, iratkozz fel a Google News csatornánkra, hogy ne maradj le az újdonságokról és kedveld Facebook oldalunkat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://divattrend-trendi-divat.blog.hu/api/trackback/id/tr7117975228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása