Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Divattrend Trendi Divat

Hiszünk benne, hogy mindenkinek járnak a lélekemelő pillanatok

Kipróbáltad már a dopamin öltözködést?

2022. november 12. 16:05 - RottenBiller

Az élénk színek boldogabbá tesznek?

 dopamin-oltozkodes-elenk-szinek.jpg

 

 

A dopamin öltözködés egy nagy divat. Azonban mindenki egyetért abban, hogy ha olyan ruhát van lehetősége felvenni, amiben igazán jól érzi magát, akkor nyilvánvalóan boldogabb is lesz a nap folyamán.

 

Ha a ruhatárunk szürke, fehér, fekete és bézs darabokkal van tele, akkor nagyon elegáns lehet a megjelenésünk. Azonban lehetőség van arra, hogy válasszunk egy igazán színes kiegészítőt és feldobjuk vele a megjelenésünket.

 

 

A dopamin öltözködés arra az elképzelésre épül, hogy agyunk dopaminszintje növekedhet akkor, hogy ha a megfelelő ruhákat vesszük fel. Az elmélet szerint az élénk színeket addig kombinálhatjuk egymással, amíg elégedettséget nem érzünk. Az általunk viselt színes ruhák pozitív érzéseket keltenek bennünk.

 

Már több, mint 26 millió megtekintésnél jár a #dopaminedressing a TikTokon és a Google keresőben is egyre többen keresik ezt a kifejezést. Amit feltétlenül tudni kell, hogy Dr. Dawn Karen divatpszichológus alkotta meg ezt a kifejezést és a Today című műsorban azt mondta: 

 

"Általában külső tényezők befolyásolják az öltözködésünket, mint amilyen az időjárás vagy épp az események, vagy más emberek.

A járvány idején azonban történt egy váltás. Nem volt senki a közelben, aki megmondhatta volna, mit vegyél fel, így sokan engedélyt adtak maguknak, hogy olyan stílusokat fedezzenek fel, ami boldoggá teszi őket.

Persze ez nem egy hangulatjavító gyógyszer, de láttam olyan embereket, akik máskor nagyon félénkek voltak, de amint színes ruhát öltöttek magukra, merészebbek, szabadabbak lettek." 

 

Miközben megtaláljuk a saját stílusunkat, építjük egyéniségünket és a ruhánkban megtalálható ruhák passzolnak egymáshoz és a saját egyéniségünkhöz, miközben színterápiában is részesítettük magunkat. Érdemes kipróbálni, azonban az öltözködés során nem szabad elfelejteni azt sem, hogy a hosszú fekete kabát viselése, rendkívül elegáns lehet.

 

Ha tetszett és szeretnél még olvasni minket, iratkozz fel a Google News csatornánkra, hogy ne maradj le az újdonságokról és kedveld Facebook oldalunkat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://divattrend-trendi-divat.blog.hu/api/trackback/id/tr3117976866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása