Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Divattrend Trendi Divat

Hiszünk benne, hogy mindenkinek járnak a lélekemelő pillanatok

Mennyi folytatása lesz a Dűne-nek?

2022. november 12. 15:03 - RottenBiller

A második részt 2023 novemberben láthatjuk a mozikban

timothee-chalamet-as-paul-atreides.jpg

 

A mozirajongók a 90-es években felfedezték, hogy ha egy hollywoodi film sikeres lesz, akkor minden bizonnyal érkezni fog a folytatás. A nagy hollywoodi filmstúdiók a profit maximalizálásra törekednek, ezért ha egy történettel sikerrel járnak, akkor minden bizonnyal szeretnék megismételni a nagy bevételt hozó sikerszériát. 

 

A mozirajongóknak az is feltűnt, hogy a folytatások gyakran erőltettek, nem annyira jók, mint az eredeti film. Egy külön kategória jött létre, amelybe a trendtől eltérő, jó folytatásokat soroltuk. Az idő előrehaladtával egy új módszert dolgozott ki a filmipar, ez pedig a film franchise rendszere. 

 

A Dűne című film üzleti értelemben lehet, hogy franchise rendszerben működik, de mindenképpen el kell határolnunk, az átlagos folytatásos filmektől. Egy nagyon híres regény adaptációjáról van szó, amely széles körű rajongói táborral rendelkezik az irodalom kedvelők körében. 

 

Denis Villeneuve filmje a Dűne tisztelettel nyúlt a forrásanyaghoz, a regényhez. Trilógiaterve bölcs döntés volt, ahogyan a történet egyre jobban halad előre, egyre össszetettebbé válik. 2021-ben a rajongók nagyon várták a Dűne című filmet.

 

A rendező Denis Villeneuve hűséges maradt a regényhez. Rendkívül tehetséges stábbal dolgozott és igazán kíváló színészeket választott a munkájához. Villeneuve három Dűne filmet tervezett meg, amelyek a sorozat első két könyvének történetét mesélik el.

 

A három részes elmesélés egy olyan lehetőség, amely segített az alkotóknak abban, hogy az első rész igazán remek film legyen és Frank Herbert sci-fi remekművének rajongói tetszését is elnyerje. A Dűne második része 2023 novemberében kerül a mozikba. Villneuve azt nyilatkozta, hogy a második rész egy filmes utazáns lesz.

 

A Variety-nak adott interjúban a rendező azt mondta, hogy a második rész „egy újabb gyönyörű utazás a sivatagban. Az út során Paul Atreides és édesanyja Lady Jessica kapcsolatba lépnek a frémai kultúrával és találkoznak a fremenekkel. Ez Paul útja lesz az ellenség ellen. Egy olyan film, amely filmszerűbb lesz.”

 

A rendező azonban azt is elmondta, hogy minden egyes film készítése során csak az adott részre, csak a jelenre tud koncentrálni. Azt mondta, hogy ha túléli a Dűne: Második részt, akkor talán elkészíti a Dűne Messiás adaptációját is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett és szeretnél még olvasni minket, iratkozz fel a Google News csatornánkra, hogy ne maradj le az újdonságokról és kedveld Facebook oldalunkat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://divattrend-trendi-divat.blog.hu/api/trackback/id/tr6117976828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása