Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Divattrend Trendi Divat

Hiszünk benne, hogy mindenkinek járnak a lélekemelő pillanatok

Hogyan jött létre a körkörös divat?

2022. november 13. 11:16 - RottenBiller

A bolygó védelme okán a divatipart a környezetvédelmi szempontok érvényesítése mentén meg kell újítani.

korkoros-divat-korkoros-gazdasag.png

 

 

 

A körkörös divat fogalmát első alkalommal 2014-ben használták. Két személy egymástól teljesen függetlenül. Anna Brismar a Green Strategy tulajdonosa, aki 2014. júniusában alkotta meg a körforgásos divat kifejezést, egy fenntartható divateseményen, Stockholmban.

 

A H&M fenntarthatósági munkatársai használták a körkörös divat kifejezést svéd formában. Ők a dél-svédországi Gotlandon tartottak rendezvényt és publikálták a Körkörös divat a globális ellátási láncokban című előadást.

 

Brismar eredetileg 2014-ben dolgozta ki, 2017-ben újra alkották és a mai napig (2022) ez az egyetlen definíció, amely meghatározza a körkörös divat jelentését:

 

A körkörös divat olyan ruhákként, cipőkként vagy kiegészítőkként határozható meg, amelyeket azzal a szándékkal terveztek, szereztek be, gyártottak és biztosítottak, hogy a társadalomban a lehető legértékesebb formájukban felelősségteljesen és hatékonyan használják és forgalmazzák őket, és a továbbiakban biztonságosan visszatérjenek a bioszférába, amikor már nem emberi használatúak. (Anna Brismar, Zöld stratégia, 2017)”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://divattrend-trendi-divat.blog.hu/api/trackback/id/tr5017977454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása