Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Divattrend Trendi Divat

Hiszünk benne, hogy mindenkinek járnak a lélekemelő pillanatok

Nemzetközi Férfinap Ausztráliától, Dél-Afrikán át Sussex-ig

2022. november 13. 15:34 - RottenBiller

Az öngyilkosság az 50 év alatti férfiak halálának legnagyobb oka

entrepreneur-g3ee8d551f_1280.jpg

 

 

 

 

 

Minden évben november 19-én rendezik meg a Nemzetközi Férfinapot. A Nemzetközi Férfinap megünneplése a Nyugat-indiai Egyetemen kezdődött 1999-ben. Dr. Jerome Teelucksingh történész alapította és később elterjedt az egész világon.

 

A Nemzetközi Férfinap azért lehet ellentmondásos, mert néhányan a férfiak dominanciájának érvényesítésére használhatják, míg mások a Nemzetközi Nőnappal történő rivalizálásként értelmezhetik. Az alapító Nyugat-indiai Egyetemen 2022. november 17-én A nemek közötti igazságosságot előmozdító férfiak című fórumot szervezik meg.

 

 

 

 

A fórumon nemi és emberi jogi aktivisták vesznek részt. A résztvevők a nemi politikáról és az egyenlőségről beszélnek és elismerik azokat a férfiakat, akik dolgoznak a nemek közötti igazságosság megteremtésén. Elismerik továbbá azokat a férfiakat is, akik dolgoznak az apaság pozitív modelljeinek fenntartásán. És azokat is, akik a nemi alapú erőszak megszüntetésén dolgoznak.

 

Ausztráliában a Burnett folyó mentén Walk and Talk eseménnyel támogatják a férfiak egészségét. "A séta, különösen a szabadban, sok szempontból nagyszerű a mentális egészségünk szempontjából.”

 

A szervező család és ifjúságsegítő szervezet arra ösztönzi a férfiakat, hogy vegyenek részt az eseményen. A szervezők szerint a jó mentális egészség megőrzése nagyon fontos tényező a jó élet érdekében.

 

"A saját apám évekig küzdött mentális egészségügyi problémákkal - azt hitte, hogy mindannyian jobban járnánk és boldogabbak lennénk nélküle, de ez egyszerűen nem igaz" - mondta.”

 hd-wallpaper-g681cd0425_1280.jpg

"Az életedben lévő embereknek szükségük van rád.”

 

"Ha ilyen gondolatokkal küszködsz, kérlek, nyújtsd ki a kezed. Nagyon sok segítség áll rendelkezésre.”

 

"Hívj egy társat, menj el egy kávéra. Hívjon egy ügyfélszolgálatot, ha könnyebb beszélni valakivel, akit nem ismer.”

 

"Bárhol is vagy, van segítség."

 

 

"Sétálni fogunk a gyönyörű Burnett folyó mellett, megállunk néhány beszélgetésre, és visszatérünk, hogy ingyenes kávét vagy teát igyunk a River Cruz Caféban, ahol továbbra is beszélgetünk az elménkről és arról, hogyan tartjuk őket egészségesen.

 

A Walk and Talk arra ösztönzi a férfiakat, hogy beszélgessenek egymással.

 

A Churchill Square az Egyesült Királyságban a sussexi Men Walk Talk a Brighton bevásárlóközpontban állítja fel installációját november 14 és november 20 között. Az eseményen arra szólítják fel a férfiakat, hogy névtelenül osszák meg saját mentális egészségügyi küzdelmeiket.

 

Az eseményt a novemberben ünnepelt Nemzetközi Férfinap és a november, a férfi egészségtudatosság hónap jegyében rendezték meg. A történetek pedig installáció formájában jelennek meg a bevásárlóközpontban.

 

A Churchill Square igazgatója nyilatkozta: "Az öngyilkosság az 50 év alatti férfiak halálának legnagyobb oka, és mivel a férfiak statisztikailag kevésbé valószínű, hogy hozzáférnek a pszichológiai terápiákhoz, körülbelül minden nyolcadik férfinak vannak olyan gyakori mentális egészségügyi problémái, mint a szorongás, a depresszió, a pánikbetegségek.

 man-g543b7fede_1280.jpg

Valódi lehetőségünk van arra, hogy változást érjünk el itt, a Churchill téren, és a nemzetközi férfinap és a férfiak egészségtudatossági hónapja tökéletes alkalomnak tűnik arra, hogy felhívjuk a figyelmet és segítsünk bármilyen korú férfiaknak abban, hogy úgy érezzék, nincsenek egyedül.”

 

A zulu nemzet királya részt vett a Good Men Foundation és a Maskolo Foundation által a nemzetközi férfinap részeként szervezett eseményen Dél-Afrikában. A király felszólalt és arra ösztönözte a férfiakat, hogy fogjanak össze és szabadítsák fel az országot a nem alapú erőszaktól.

 

"Ha másfelé nézünk, amikor incidensek történnek a sorainkban, az nem azt jelenti, hogy ártatlanok vagytok, hanem azt, hogy ugyanolyan bűnösök vagytok, mint azok, akik ezeket a cselekményeket elkövetik" - mondta a király.

 

"Szükségünk van arra, hogy a férfiak jó példaképek legyenek a kisgyerekük számára. Ha egy fiúgyermeknek olyan apja van, aki visszaél az alkohollal, akkor az a gyermek idős korában visszaél az alkohollal.

Ha egy fiúgyermek szemtanúja lesz annak, hogy az apja bántalmazza az anyját, akkor az a gyermek végül bántalmazza a nőket az életükben, amikor felnőnek. Ez mélyebb társadalmi problémákhoz fog vezetni " – mondta az elnökhelyettes.

 

 

 

Ha tetszett és szeretnél még olvasni minket, iratkozz fel a Google News csatornánkra, hogy ne maradj le az újdonságokról és kedveld Facebook oldalunkat.

 

 

A Movember Magyarországon: Ments Manust

A férfi egyik különleges alfaja a magyar férfi

Növessz bajuszt és ments meg egy manust!

 

 

 

 

Sajnos napjainkban egyre gyakrabban találkoznak az orvosok a fiatalabb életkorú, akár 40-45 életkorú férfiakkal, akiket érint a prosztatarák betegség. A prosztatarák betegséggel kapcsolatban az a legnagyobb baj, hogy a kezdeti stádiumban semmiféle tünettel nem jár.

 

Ezért a férfiak nem találkoznak olyan okkal, amely miatt urológust kellene felkeresni. Az urológusról az a közvélekedés, hogy mindenféle csúnya vizsgálatokat csinál. Azonban a portástól a miniszterig az urológushoz egyszer mindenki eljut. Azonban az lenne a jó, ha mindenki előre gondolkodna.

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://divattrend-trendi-divat.blog.hu/api/trackback/id/tr3317977636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása