Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Divattrend Trendi Divat

Hiszünk benne, hogy mindenkinek járnak a lélekemelő pillanatok

A Z generáció nehezebben dolgozza fel a stresszt

2022. november 18. 15:14 - RottenBiller

Szükség van olyan módszerekre, amelyek segítik a stressz csökkentését és fejlesztik az önszabályozás képességét

 pexels-andrea-piacquadio-3752834.jpg

Egy friss kutatásból kiderül, hogy az 1995 után született generáció tagjai sokkal nehezebben dolgozzák fel az egyetemi tanulmányokkal járó stresszt, mint a korábbi nemzedékek egyetemistái. 2004 és 2020 között készült vizsgálat a Z generációra fókuszált.

 

Az 1981 és 1995 között született Y generáció tagjai már találkoztak gyermekkorukban az internettel, az 1995 és 2012 között született Z generáció gondolkodását, tanulási módszereit erősen befolyásolja, hogy bármikor és bárhol csatlakozhatnak a világhálóhoz.

 

pexels-pixabay-247314.jpg

 

A kutatás során az egyetemisták a szemeszterek előtt pszichológiai immunkompetencia kérdőívet töltöttek ki. „A teszt által mért pszichológiai immunitást olyan személyiségtényezők befolyásolják, amelyek lehetővé teszik a feszültség és stresszhatások eredményes leküzdését.

 

Ilyenek például a pozitív gondolkodás, az öntisztelet, a rugalmasság, a leleményesség vagy az ingerlékenység kontroll. Az erősebb pszichológiai immunkompetenciával rendelkezők kreatívabban és rugalmasabban kezelik a kihívásokat, leggyakrabban úgy, hogy más, új értelmet adnak nekik” – magyarázza az ELTE közleménye.

 

pexels-inzmam-khan-1134204_1.jpg

 

 

Ugyanúgy, mint az Y generáció, a Z generáció tagjai is nagyon kíváncsiak, azonban nem annyira kitartóak. "Ennek egyik oka az lehet, hogy a számítógép előtt nőttek fel, és hozzászoktak az azonnali válaszokhoz. Emellett rengeteg információt kellene feldolgozniuk, túl sok kitűzött cél, lehetőség áll előttük, ezért nehezebben köteleződnek el. Ha valami nem megy nekik, akkor könnyebben váltanak.

 

A 2013 után egyetemet kezdő fiatalok stresszes helyzetekben nem annyira ellenállóak. Nagyobb problémát jelent számukra a negatív érzések konstruktív válaszokká történő alakítása és ez a társas kapcsolatokra is hatással van. A kutatás konklúziója szerint szükség van arra, hogy olyan módszereket vezessenek be, amelyek támogatják a tanulók önszabályozási képességét és segítik a stressz hatásainak kiküszöbölését.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://divattrend-trendi-divat.blog.hu/api/trackback/id/tr4617982132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.11.20. 08:45:33

Mi következik a Z generáció után? A világvége?
süti beállítások módosítása