Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Divattrend Trendi Divat

Hiszünk benne, hogy mindenkinek járnak a lélekemelő pillanatok

Erre figyeljünk oda a Vintage ruhák méreteivel kapcsolatban!

2022. november 19. 18:24 - RottenBiller

1958-as szabványt, a 70-es években módosították, a 80-as években eltörölték

 pexels-william-fortunato-6140482.jpg

 

Napjainkban nagyon divatos a Vintage ruha. Amikor azonban az amerikai Vintage ruhákról beszélünk, akkor nagyon fontos odafigyelni a megfelelő méretre. Nyilvánvalóan az interneten keresztül beszerzett ruhákkal kapcsolatban, fontos tudnunk néhány információt, amikor a címkére nézünk. 

 

Ha a Vintage ruha az 50-es, a 60-as vagy a 70-es években készült, akkor bizony eltérhetnek a méretek. Az alábbiakaban megpróbáljuk nyomon követni, hogy az elmúlt 60-évben hogyan változott a ruhák méretezése az egyesült államokban. 

 

Az Egyesült Államokban nincsen kötelezően használt ruházati méretezési vagy címkézési szabvány. Az 1930-as évektől kezdődően folyamatos törekvések voltak a méretek egységesítésére és kialakultak szabványok ezek azonban önkéntesek voltak.

  

1958-ban készült szabványt, az 1970-es években frissítették, azonban útmutatónak és önkéntes szabványként kezelték, majd 1983-ban eltörölték. Az amerikai ruházati márkák és gyártók saját preferenciáik szerint méretezik a terméket. Az 1980-as évek során alakult ki a hiúsági méretezés.

 

A hiúsági méretezés azt jelentette, hogy a nagyobb eladás érdekében a címkén kisebb méretet tüntettek fel. Ez eredményezte végül a nullás, illetve a dupla nullás méret kialakulását. A szó szoros értelmében arra kell gondolni, hogy a méretcsökkentés elér a zéró számhoz. Napjainkban a tripla nullás méret is gyakori az amerikai ruháknál.

 

 

 

 

 

 

Remek példa a ruhaméretezési rendszer változására

 

Marilyn Monroe 1958-ban, tehát egy évvel a Some Like it Hot című film megjelenése előtt a derekához illeszkedő ruha nyolcas és 12-méret közötti lett volna, egy olyan ruha, amely a melléhez illeszkedik pedig, 12 és 16-os méret közötti lett volna.

 

Azonban, ha a legendás filmcsillag ma élne és ruhát szeretne találni magának, akkor a mellhez legjobban illeszkedő méret a legjobban négy-10-es méret felelne meg. Ha a derekához illeszkedő ruha mérete pedig legjobban a dupla nulla méret lenne.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://divattrend-trendi-divat.blog.hu/api/trackback/id/tr3917982932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása