Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Divattrend Trendi Divat

Hiszünk benne, hogy mindenkinek járnak a lélekemelő pillanatok

2022/2023 téli divattrendek

2022. november 20. 21:24 - RottenBiller

A "régi szép idők" iránt érzett nosztalgia hullám

pexels-oleksandr-pidvalnyi-325278.jpg

 

 

Az őszi/téli divattrendeket 2022 februárban és márciusban tekinthettük meg New York, London, Milánó és Párizs divathetein. Néhány hónap múlva tehát már a 2023-2024 évi őszi/téli trendeket láthatjuk a kifutókon.

 

A jelenlegi szezonban igen drámai részletek és különleges szabásokat figyelhetünk meg. Jellemző volt a bemutatókra a „régi szép idők” iránti nosztalgia. Számos tervező a 90-es évek minimalista irányvonalát képviselte.

 

Azonban természetesen a 2000-es évek Y2K divat esztétikájáról sem feledkeztek el. A Y2K divat az extravagancia, a játékosság és a móka irányvonala.

 

 

Minimalizmus

 

 

View this post on Instagram

A post shared by Kaia (@kaiagerber)

 

 

A divattervezők az egyszerűségre törekedtek. A letisztult vonalak és sziluettek és a semleges színpaletta mutatta meg, hogy a 90-es évek minimalista stílusa újra trend.

 

Futurizmus

 

 

View this post on Instagram

A post shared by GIVENCHY (@givenchy)

 

 

A nosztalgikus trendek között a 80-as évekre jellemző a futurisztikus hangulat. Ennek a trendnek a visszatérésével tehát egyaránt jelen van a múlt és a jövő.

 

1920-as évek

 

 

 

 

Sok tervező az 1920-as évekből merített inspirációt. A világméretű covid járvány előhozta azt a gondolatot, hogy a történelem ismétli önmagát. A század elején a spanyolnátha majd az első világháború gyászidőszakát követően a szabadság és a szórakozás került az érdeklődés fókuszába.

 

Dopamin öltözködés

 

 

 

 

A szürke hétköznapokban nagyszerű, ha alkalmazzuk az élénk színeket. A dopamin öltözködés nem egy trükk. Tudományosan megalapozott, hogy ha sikerül a megfelelő ruhát kiválasztanunk, akkor az jó hatással lehet a közérzetünkre is.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://divattrend-trendi-divat.blog.hu/api/trackback/id/tr617983664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása