Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Divattrend Trendi Divat

Hiszünk benne, hogy mindenkinek járnak a lélekemelő pillanatok

Lépések a megfelelő önismeret felé

2022. november 20. 21:29 - RottenBiller

Tennünk kell az önismeret megszerzéséért, ha boldogabb és sikeresebb életet akarunk

pexels-ds-stories-6005013.jpg

 

 

Nem lehet teljes életet élni önismeret nélkül. Fontos, hogy ismerjük saját céljainkat, szándékainkat, miértjeinket. Lássuk erősségeinket és gyengeségeinket. Tudjuk, hogy milyen lehetőségeink vannak és milyen veszélyek várnak ránk.

 

Nagyon sokan vannak, akik nem tudják, hogy merre haladjanak az életben, ezért nem a saját maguk által meghatározott módon viselkednek, hanem a társadalmi elvárások alakítják az életüket.

 

Azonban, ha boldogok és sikeresek akarunk lenni, akkor tennünk kell az önismeret megszerzéséért és még az sem szabad, hogy elriasszon minket, hogy ha az önismereti folyamat az életünk végéig tartani fog.

 

 

Mindfulness

 

A tudatos jelenlét gyakorlása során a figyelmedet, ítélkezés nélkül a jelen pillanatra fókuszálod. Rendszeres gyakorlásával csökkenthető a stressz és a szorongás.

 

Az önismerethez elengedhetetlen a jelen pillanat és az adott pillanatban véghez vitt cselekvés megélése.

 

5 lépés az önismeret felé

 

Figyelem

A viselkedésed megfigyelése során meg kell tudnod azt, hogy milyen reakciókat váltasz ki az emberekből. Amikor sikerült megfigyelned a reakciókat, akkor azt a kérdést is fel kell tenned saját magadnak, hogy ezt a reakciót szeretted volna elérni vagy valami mást?

 

Kommunikáció

Előfordul az, hogy mondasz valakinek valamit és a másik ember félreérti azt, amit mondtál? Mennyi alkalommal kell magyarázkodnod?

 

Változások

Figyeljük meg azt, hogy mikor vagyunk a legaktívabbak és mikor fáradunk el. Az időbeosztáshoz szükséges információkat fogunk megkapni ezáltal. Fontos kérdésre kell válaszolni, amikor azt kérdezzük meg magunkról, hogy szeretjük-e a munkánkat, vagy csak a kötelességtudat miatt végezzük?

 

Ismered az életcélodat?

Van valami, ami felé folyamatosan törekszel?

 

Eszmerendszer, motivációk

Végül fel kell térképezni a motivációidat és azt, hogy milyen eszmékben hiszel igazából. Ha ezekre a kérdésekre meg tudjuk adni a válaszokat, akkor közelebb kerülünk saját magunkhoz.

 

Az önismeret elengedhetetlen a boldog és sikeres élethez, soha nem késő elkezdeni gyakorolni.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://divattrend-trendi-divat.blog.hu/api/trackback/id/tr3417983668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása