Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Divattrend Trendi Divat

Hiszünk benne, hogy mindenkinek járnak a lélekemelő pillanatok

Mit tehetünk a kiégés ellen?

2022. november 21. 11:59 - RottenBiller

Fontos, hogy a szervezetünk rendszeresen részesüljön valamiféle kikapcsolódásban

 pexels-cup-of-couple-6632859.jpg

 

Nagyon sokan vannak, akik azt gondolják, hogy a kiégés az elfáradás, illetve a gyengeség megfelelője. Ma már az orvosi szakma hivatalos betegségként ismeri el a kiégést. A munka területén napjaink egyik legnagyobb problémájáról van szó.

 

A kiégés megelőzésére azért kell nagyon odafigyelni, mert a kiégést kísérő tartós stressz az egészségünket is veszélyezteti, az általános jólétünktől a kapcsolatainkig, az életünk minden területén érezteti hatását.

 

Határozd meg a határokat

 

Ha kiégettnek érzed magad, akkor tervet kell készítened, amelyben megalkotod az egyértelmű határvonalakat, amelyeket nem lépsz át. Ezeket egyértelműen kommunikálnod kell a munkatársak felé.

 

Természetesen mindenkinek saját magának kell meghatároznia azt, hogy mit árul el saját magáról a kollégáknak, azonban nagy mértékben segíti az elfogadást, hogy ha annyit hozzáteszel, hogy a saját egészséged érdekében veszel vissza a tempóból.

 

Találd meg a kikapcsolódás lehetőségeit

 

Sok egészségtelen szokás van, mint például az alkohol vagy a kávéfogyasztás eltúlzása, amely a feszültség levezetésére szolgál. Ezek azért károsak, mert hosszabb távon csak mélyíteni fogják a problémákat.

 

A kreatív, művészeti tevékenység vagy a rendszeres testmozgás sokkal jobb módja lehet a kikapcsolódás megvalósításának.

 

pexels-thirdman-8011958.jpg

 

 

Mit tehetünk saját magunkért?

 

Kiemelkedően fontos az önismeret és az önfejlesztés. Mindig kell, hogy időt szánjunk arra, hogy az otthoni és a munkahelyi problémáinkat megoldjuk. Fontos, hogy a szervezetünk rendszeresen részesüljön valamiféle kikapcsolódásban.

 

Az otthoni munkavégzés

 

Az otthoni munkavégzés során nagyon sokat segít a kiégés elkerülésében, hogy ha meghatározzuk a munkaidő végét. Az irodában egyértelmű, de otthon nem. Az általad meghatározott munkaidő előtt 30 perccel állíts be jelzést így mindig tudni fogod mikor kell abbahagyni a munkát.

 

A következő nap megtervezésére szánt 5-10 perc nagyon sokat segít abban, hogy ne kelljen átlátnod a káoszt, hanem előre elrendezett feladatokat kellen megoldanod.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://divattrend-trendi-divat.blog.hu/api/trackback/id/tr3617984094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása