Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Divattrend Trendi Divat

Hiszünk benne, hogy mindenkinek járnak a lélekemelő pillanatok

Mit tehetünk a mentális frisseségünk érdekében?

2022. november 21. 13:01 - RottenBiller

Folyamatosan fáradnak érezzük magunkat és nagyon gyakran mi magunk sem értjük azt, hogy miért történik mindez?

pexels-andrea-piacquadio-789822.jpg

 

Rohanó világunkban mindenkinek egyre több területen kell megállnia a helyét. A munkahelyen és egyre inkább több munkahelyen, otthon, a párkapcsolatban, a háztartásban. Mindenhol van tennivaló, amit el kell végezni.

 

Nagyon gyakran érezhetjük úgy, hogy az életünkben túl sok a stressz és nem tudunk már megfelelni minden területen, képtelenek vagyunk arra, hogy a feladatainkra gondoljunk.

 

Folyamatosan fáradnak érezzük magunkat és nagyon gyakran mi magunk sem értjük azt, hogy miért történik mindez, hogy úgy érezzük semmi sem jó, semminek nem tudunk örülni.

 

Mit jelent a mentális fáradtság?

 

A mentális fáradtság mindennapos jelenség. Ugyanúgy ahogyan a testünknek, az agyunknak is szüksége van pihenésre. Amikor egy kicsit megsűrűsödnek a feladataink, amikor több döntést kell meghoznunk, amikor túl sok információ árad felénk, eljöhet az az időszak, amikor nincsen megfelelő lehetőség arra, hogy pihentessük az agyunkat.

 

 

Megfelelő testmozgás

 

A testmozgás elősegíti az elménk egészségét. Nem teljesen egyértelmű az, hogy a testmozgás hogyan járul hozzá a szellemi frissességhez, azonban bizonyított, hogy ezt teszi.

 

Hetente 3-5 alkalommal történő egyórás séta vagy biciklizés, úszás is kifejtheti a kedvező hatását.

 

Az életcélunk megtalálása

 

Ha úgy érzed, hogy van értelme az életnek, akkor egészségesebben tarthat ez az állapot. Az életcéllal rendelkező emberek kevésbé szenvednek az alvászavarban és a betegségek is elkerülik őket.

 

A szívbetegségeknek 27 százalékkal, a strokenak 22 százalékkal, az Alzheimer-kórnak 50 százalékkal csökken a valószínűsége. A kutatások azt is igazolták, hogy a céltudatosság a kognitív teljesítményre is jó hatással van.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://divattrend-trendi-divat.blog.hu/api/trackback/id/tr1817984148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása