Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Divattrend Trendi Divat

Hiszünk benne, hogy mindenkinek járnak a lélekemelő pillanatok

Mit jelent a divat hacktivizmus?

2022. november 24. 14:15 - RottenBiller

A hackelés olyan dolog, amit azért csinálsz, mert szereted a divatot

divat-hacktivizmus.jpg

 

 

A közéletben a média és a popkultúra a hacker szót alkalmazza, amikor informatikai biztonsági rendszerek vagy bizonyos szoftvertermékek feltöréséről beszél. A hacker szó azonban nem ezt jelenti. Történelmi értelemben teljesen más az eredete.

 

A hackerek az első számítógépprogramozók közül a legjobbak voltak. Arra a törekvésre és szakemberekre alkalmazták, akik képesek voltak bizonyos problémákat, minél kevesebb memória felhasználásával megoldani a számítástechnika történelmének kezdetén. Tehát egy jó szakembert neveztek hackernek.

 

A cracker szó fejezi ki a legjobban azt, amikor valakinek a törekvése szabályellenesen arra szolgál, hogy bizonyos szabályokat, informatikai biztonságtechnikai rendszereket vagy licenceket megkerüljön.

 

A hacker kifejezés azonban számtalan formában megjelenik. A svéd divatművész Otto Von Busch például használja a divat hacktivizmus kifejezést.

 

A divat hacktivizmus nem a divatrendszer szétzúzásáról szól. Sokkal inkább arról szól, hogy a divat kedvelői visszaszerzik maguknak a divatot. A kifejezés Otto Von Busch használja PhD dolgozatában.

 

Von Busch nem a divatipar végéről beszél, sokkal inkább arról, hogy támogatja az abban történő aktív részvételt. A svéd divatművész egy előadásában arról beszélt, hogyan képzeli el a divat hacktivizmus lényegét.

 

"A hackelés olyan dolog, amit azért csinálsz, mert szereted a divatot, míg az emberek általában a hackelést olyan emberekkel társítják, akik egy rendszeren kívül állnak - divatellenes, ha úgy tetszik. Úgy gondolom azonban, hogy jobb, ha a rendszeren belülről változtatunk, nem romboljuk le, hanem építünk rá" – fejti ki von Busch.

 

Olyan elkötelezett emberekről beszélt, aki szerelmesei a divat varázsának ugyanakkor rendkívül kritikusak azzal, amit az elmúlt években a divatipar produkált a környezetszennyezés területén.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://divattrend-trendi-divat.blog.hu/api/trackback/id/tr2017986676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása