Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Divattrend Trendi Divat

Hiszünk benne, hogy mindenkinek járnak a lélekemelő pillanatok

A novemberi hónap a férfiak jólétének hónapja

2022. november 12. 15:40 - RottenBiller

A nemzetközi férfinap reményt és hitet ad, vígaszt nyújt, segít átlépni az akadályokat

nemzetkozi-ferfinap.jpg

 

„A nemzetközi férfinap koncepcióját és témáit úgy tervezék, hogy reményt adjanak a depressziósoknak, hitet a magányosaknak, vigaszt nyújtsanak a megtört szívűeknek, átlépjék az akadályokat, megszüntessék a sztereotípiákat és gondoskodóbb emberiséget teremtsenek.”

 

A Nemzetközi Férfinap honlapján található idézet, az alapító Dr. Teelucksingh-et idézik. A szervezet megjegyzi, hogy a férfiak olyan egészségügyi problémákkal szembesülnek, mint a szívbetegségek, a rák s a különböző kezeletlen mentális problémákból adódó öngyilkosság.

 

A nemzetközi férfinap nem vetélkedik a nemzetközi nőnappal. Azért hozták létre, hogy a férfiak egészségügyi kérdéseinek fontosságot tulajdonítsanak. A hangsúly nem a nemzetközi nőnappal történő rivalizáláson van, sokkal inkább azon, hogy meg kell ünnepelni a férfiak pozitív hozzájárulását, amelyet a társadalom számára nyújtanak és beszélni kell a jólétükről.

 

nemzetkozi-ferfinap-3.jpg

 

Világszerte ünneplik a nemzetközi férfinapot, időt töltenek a családjukban élő férfiakkal, akik pozitív példaképként szolgáltak és megköszönik a támogatásukat. Ebben a hónapban a különböző férfi szervezetek arról a kérdésről beszélnek, hogy a férfiak tisztában legyenek az egészségügyi kérdésekkel és ne hozzanak kockázatos döntéseket.

 

A novemberi hónap a férfiak jólétének hónapja. A figyelem a depresszióra, az öngyilkosság megelőzésére, a prosztatarákra és a hererákra terelődik. A Movember néven elhíresült esemény, a férfiakat arra ösztönzi, hogy ebben a hónapban bajuszt növesszenek és felhívják a figyelmet a férfi egészségtudatosságra.

 

nemzetkozi-ferfinap-2.jpg

 

November 19.én a nemzetközi férfinap emlékeztet minket arra, hogy sokféle férfi van a világon és megérdemlik a figyelmet. A férfiaktól elvárják, hogy szolgálatot teljesítsenek, de tartózkodjanak attól, hogy segítséget kérjenek. Tartózkodjanak attól, hogy az érzéseikről beszéljenek.

 

A férfiaktól elvárt sztereotip társadalmi elvárások azt eredményezték, hogy a férfiak

 

  • Az alvásproblémával küzdők 87%-a férfi
  • Az eltűnt emberek 73%-a férfi
  • Az öngyilkosságot elkövetők 76%-a férfi

 

 

A nemzetközi férfinap a problémák kezelésére koncentrál.

 

blue_ribbon.jpg

 

 

 

 

Ha tetszett és szeretnél még olvasni minket, iratkozz fel a Google News csatornánkra, hogy ne maradj le az újdonságokról és kedveld Facebook oldalunkat.

 

 

A Movember Magyarországon: Ments Manust

A férfi egyik különleges alfaja a magyar férfi

Növessz bajuszt és ments meg egy manust!

 

 

 

 

Sajnos napjainkban egyre gyakrabban találkoznak az orvosok a fiatalabb életkorú, akár 40-45 életkorú férfiakkal, akiket érint a prosztatarák betegség. A prosztatarák betegséggel kapcsolatban az a legnagyobb baj, hogy a kezdeti stádiumban semmiféle tünettel nem jár.

 

Ezért a férfiak nem találkoznak olyan okkal, amely miatt urológust kellene felkeresni. Az urológusról az a közvélekedés, hogy mindenféle csúnya vizsgálatokat csinál. Azonban a portástól a miniszterig az urológushoz egyszer mindenki eljut. Azonban az lenne a jó, ha mindenki előre gondolkodna.

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://divattrend-trendi-divat.blog.hu/api/trackback/id/tr2017976852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása