Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Divattrend Trendi Divat

Hiszünk benne, hogy mindenkinek járnak a lélekemelő pillanatok

Mit jelent a szologámia?

2022. november 16. 15:59 - RottenBiller

Az egyedülálló nők életének fontos mérföldköveit senki sem ünnepli meg

 pexels-ayush-phillip-2732096.jpg

Egyre többen választják a szologámiát, ami nem mást jelent, mint az önmagunkkal kötött frigyet és sokan már szertartást is rendeznek, annak érdekében, hogy bizonyítsák elköteleződésüket. Ilyen esküvőt az aktív társkeresők és a párkapcsolatban élők is tarthatnak.

 

Gabrielle Penebaz rendezte meg az első ilyen emlékezetes szertartást New Yorkban, 2000-ben. A szertartásra virágot rendelt, kék színű ruhát viselt, tehát követte a hagyományokat, ugyanakkor a vőlegény hiányzott az esemény során.

 pexels-axecop-2697596.jpg

A szertartást követően több mint 1500 személy szologám esküvőjén közreműködött annak érdekében, hogy a személy saját maga házastársa legyen. Ezek a szertartás az önmagunk szeretetéről szól. A szológámia növekvő népszerűsége összefügg a felgyorsult társadalommal. A szakemberek szerint elveszítettük saját magunkat.

 

A szertartás során arra emlékeztetjük magunkat, hogy ne várjuk el másoktól mindazt amire szükségünk van. Emlékeztetjük magunkat arra, hogy elfogadjuk gyengeségeinket és hibáinkat. Emlékeztetjük magunkat arra, hogy pontosan olyannak szeretjük saját magunkat, amilyenek vagyunk.

 pexels-caio-56926.jpg

A szologámia lényege nem egoizmus. Hozzájárul ahhoz, hogy a környezetünkkel is egészségesebb kapcsolatot alakítsunk ki, miközben priorizáljuk a mentális egészségünket. Nincsen szükség adminisztrációra és jogi értelemben nem történik semmi. Amikor összeházasodunk saját magunkkal kinyilvánítjuk, hogy teljesek vagyunk pár nélkül is. Azonban a jövőben nyitottak lehetünk arra, hogy valakivel megosszuk az életünket.

 

Amikor sokáig vagyunk magányosak, akkor elkövethetjük azt a hibát, hogy amikor valakivel elindul egy közös történet, az alacsony önbecsülésünk következtében alárendeljük magunkat a párunknak és saját magunkat háttérbe szorítjuk. A szologámia azért hasznos, mert tisztelettel és elismeréssel szemléljük saját magunkat és megünnepeljük azt, akik vagyunk, társ nélkül.

 

 pexels-elena-smuseva-9346136.jpg

 

Az egyedülálló nők életének fontos mérföldköveit senki sem ünnepli meg. „Egy nagy lépés értem, egy kis lépés a szingli nő társadalomért” – hangzott el 2003-ban az ikonikus karakter Carrie Bradshaw monológjaként, amikor elhatározta, hogy férjhez megy saját magához.

 

 

 

 

A brazil szupermodell 2017-ben Monacoban jegygyűrűvel pecsételte meg a legfontosabb kapcsolatát: „Az ékszer szimbolikus, azt jelképezi, hogy elköteleződtem önmagam és a boldogságom iránt és a saját házastársam lettem. Hölgyeim, szeressétek magatokat”

 

 

View this post on Instagram

A post shared by Adriana Lima (@adrianalima)

 

 

 

pexels-leah-kelley-193039.jpg

 

 

 

Lady Gaga 2020-ban a Valentin napot szingliként ünnepelte, de… „Tudtátok, hogy egy régi hagyomány szerint csak a szökőévekben, február 29-én kérhették meg a nők a férfiak kezét? Szerencsére ma már bármilyen nemi identitású személy felteheti ezt a kérdést, akárkinek, akármikor. Most, hogy a szerelmet ünnepeljük, felhúzok egy gyűrűt a saját ujjamra, az önmagam és a rajongóim iránti szeretet jeléül – és emlékeztetlek titeket arra, hogy mindannyian rocksztárnak születtünk”

 

 

View this post on Instagram

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga)

 

 

Ha tetszett és szeretnél még olvasni minket, iratkozz fel a Google News csatornánkra, hogy ne maradj le az újdonságokról és kedveld Facebook oldalunkat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://divattrend-trendi-divat.blog.hu/api/trackback/id/tr6217980242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása