Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Divattrend Trendi Divat

Hiszünk benne, hogy mindenkinek járnak a lélekemelő pillanatok

Hogyan javítsd a hangulatodat öltözködéssel?

2022. november 16. 13:27 - RottenBiller

Mit jelent a dopamin öltözködés?

 pexels-evg-kowalievska-1127000.jpg

A dopamint a „jó érzés hormonnak” is szokták nevezni. Azért nevezik jó érzés hormonnak, mert akkor szabadul fel a szervezetben, amikor valamilyen élvezetes dolgot csinálunk, továbbá örömérzetet is ad. A kutatások szerint a meditálás, a kutya simogatása, a kedvenc dalunk hallgatása felszabadítja a szervezetünkben a dopamint.

 

A dopamin öltözködést annak érdekében dolgozták ki, hogy javítsa az ember hangulatát. A dopamin felszabadulását a kedvenc ruhák viselésével, egy szín, egy textúra vagy egy stílus viselésével aktiváljuk. A dopamin öltözködés kifejezést Dawnn Karen alkotta meg, aki divatpszichológus.

 

A The New York Times „The Dress Doctor”-nak nevezte el, hiszen Dress Your Best Life című könyvében a hangulatunk öltözködéssel történő optimalizálásáról ír. Kezdetben a hangulatjavító ruha kifejezést használta, majd a dopaminöntet szóval cserélte fel. Ez a kifejezés gyorsan elterjedt.

 

A dopamin öltözködéssel kapcsolatban meg kell jegyezni azt, hogy a boldogság egy nagyon szubjektív dolog. Vannak a színeknek olyan jelentései, amelyek univerzálisak. Például a kék a nyugalom, a vörös az izgalom érzetét kelthetik. Azonban nem olyan nagyon beágyazott, mint azt első hallásra gondolnánk.

 

A boldogság sokkal komplexebb és összetettebb, hogy azt a színekre le lehessen szorítani. A színek kulturális értelmezése hatással van a viselésük során felmerülő érzésekre. A nyugati kultúrákban a fehér a tisztasághoz, a keleti kultúrákban a halálhoz és a gyászhoz kapcsolódik. A hangulatjavító öltözködés vagy a dopamin öltözködés segít abban, hogy megismerjük saját stílusunkat és abban, hogy a ruhákat hogyan használhatjuk fel a jó hangulatunk megteremtésére. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett és szeretnél még olvasni minket, iratkozz fel a Google News csatornánkra, hogy ne maradj le az újdonságokról és kedveld Facebook oldalunkat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://divattrend-trendi-divat.blog.hu/api/trackback/id/tr5617980060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása