Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Divattrend Trendi Divat

Hiszünk benne, hogy mindenkinek járnak a lélekemelő pillanatok

Így tisztítsd saját magad a szövetkabátodat

2022. november 18. 14:44 - RottenBiller

A szövetkabát tisztítása otthon

pexels-tima-miroshnichenko-5717225.jpg

 

November közepén már hidegebbre fordult az időjárás és érezni lehet, hogy hamarosan megérkezik a tél. A téli kabátok előkerülnek és ismét a napi viselet részévé válnak. Ha azzal szembesültünk, hogy a szekrény mélyéről előhalászott szövetkabátunk nincsen éppen a legjobb állapotban, akkor mutatunk pár lépést, amelynek segítségével otthon is tisztíthatjuk a szövetkabátunkat.

 

A szövetkabát tisztítása előtt alaposan tanulmányoznunk kell a ruhadarab címkéjét. Abban az esetben, hogy ha szerepel a címkén a kézi mosás, a kímélő ciklus vagy a csak hideg vizes mosás szimbóluma, akkor otthon is tisztíthatjuk.

 

1. lépés

A tisztítás előkészítése során a kabátról a szöszöket és egyéb felületi szennyeződéseket ruhakefével eltávolítjuk. Amennyiben foltokat találunk a szövetkabáton, akkor folttisztító kefe segítségével kezelhetjük.

 

2. lépés

Kézi mosás során egy nagyobb lavórt langyos vízzel megtöltünk. Kis mennyiségű gyapjú vagy kényes textíliák mosásához kifejlesztett mosószert adunk hozzá, miközben töltődik, így a víz habos lesz. A kabátot a vízbe kell tennünk, úgy, hogy minden része átázzon.

 

3. lépés

Legalább 30 percig ázni hagyjuk. Ha még további szennyeződéseket találunk rajta, akkor azt a kezünkkel megpróbáljuk kidörzsölni. Azonban nagyon fontos, hogy a kabátot ne dörzsöljük össze saját anyagával, mivel az károsíthatja a felületét.

 

4. lépés

A mosóvizet kiöntjük, majd langyos vízzel többször átöblítjük, úgy, hogy az összes mosószert eltávolítsuk belőle. A száradási folyamatot nem érdemes siettetni. Sem szárítógépbe nem szabad helyezni, sem pedig vállfára nem szabad akasztani.

 

5. lépés

 

Csavarás nélkül felülről lefelé haladva nyomkodjunk ki belőle minden vizet. Egy nagy és vastag törölközőre kell helyezni, majd feltekerni, miközben a keletkező hengert folyamatosan nyomkodjuk. Így még több nedvességet eltávolítunk belőle.

 

6. lépés

Egy beltéri ruhaszárító állványra helyezve 1-2 napig tart majd a száradás, miközben legalább egy alkalommal meg kell fordítanunk, az egyenletes száradás véget. A fekete szövetkabát viselése rendkívül elegáns megjelenés, az pedig, hogy saját magunk kezeltük, még az önbizalmunkat is tovább növelheti. 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://divattrend-trendi-divat.blog.hu/api/trackback/id/tr1017982096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása