Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Divattrend Trendi Divat

Hiszünk benne, hogy mindenkinek járnak a lélekemelő pillanatok

Segíts a férfiaknak és fiúknak

2022. november 15. 19:47 - RottenBiller

Mi lehet az oka annak, hogy a férfiak öngyilkossági aránya háromszor magasabb?

pexels-mustafa-ezz-638791.jpg

 

Chris Wardrope cikket közölt a nemzetközi férfinap alkalmából, amelyben arról írt, hogy elgondolkodott azon, hogy mi lehet azo ka annak, hogy a férfiak öngyilkossági aránya háromszor magasabb mint a nőké.

 

Mi készteti az embert arra, hogy elvegye a saját életét? Teszi fel a kérdést publikációjában. Miért nem kértek ezek az emberek segítséget? A szerző arra gondolt, hogy milyen stressz hatása alatt állt, amikor a karrierjét elkezdte. Nagyon nagy volt rajta a nyomás, pont abban az időben, amikor a munka iránt nagy elkötelezettséggel kellett tanusítania.

 

Férfiként mindannyian stresses és kihívásokkal teli időket élünk. Annak érdekében, hogy szükség esetén megkapjuk a támogatást és segítséget tudatosítani kell magunkban, hogy nem vagyunk egyedül, támogatnunk kell egymást.

 

A publikációban egy olyan útmutató csomagot állított össze, amelyet felhasználhatnak a vezetők, a csapatvezetők, hogy támogatást nyújthassanak a kollégáiknak.

 

 

Középpontban a megelőzés:

Stressz esetén a férfiak számára nagyon nehéz lehet kikapcsolni a gondolatokat és érzéseket, és a munka és az otthoni élet gyakran kiegyensúlyozatlanná válhat. Ezért ösztönözze a munkanap szüneteit, a szabadságokat és a leállási időt. Bátorítsd az embereket a testmozgásra, és összpontosíts egészségük fizikai és mentális oldalára.

Ösztönözze a rendszeres egészségügyi ellenőrzéseket:

Győződjön meg arról, hogy a személyzet minden tagja tisztában van a szervezeten belül kínált támogatással és éves egészségügyi juttatásokkal, és rendszeresen frissíti azokat, beleértve azt is, hogy hol kaphatnak állapotfelmérést, valamint a rendelkezésre álló tanácsadási vagy támogatási szolgáltatásokat.

Győződjön meg arról, hogy rendszeres bejelentkezéseink vannak:

A változó minta miatt több alkalmazottunk dolgozik otthonról, ahol elszigeteltnek érezhetik magukat. Győződjön meg arról, hogy Ön és csapata tagjai rendszeresen bejelentkeznek. Bátorítsa munkatársait, hogy találkozzanak egy kávéra, hogy csak csevegjenek, vagy ha távolról dolgoznak, akkor videocsevegésen keresztül csatlakozzanak.

Ösztönözze az interakciót a felismerésen keresztül:

A vegyes csapatban végzett munka során ne feledje, hogy a férfiaknak és a nőknek eltérő követelményeik vannak. A legtöbb férfi szükségét érzi annak, hogy elismerjék azt, akik ők, amiért csinálják, és a hatásukat. Győződjön meg róla, hogy ünnepli a sikert, ahol érdemes.

Állítson be elérhető teljesítménycélokat:

Győződjön meg arról, hogy a férfiak elkötelezettek és motiváltak a célok kitűzésekor és a következő év teljesítményének mérésekor. A férfiak nem szeretik úgy érezni, hogy nem hallják vagy látják őket. Nem szeretik azt a zavart sem, amit kudarcnak tekintenek. Ez azt jelenti, hogy élvezik, hogy kihívást jelentenek, és bizonyítják magukat, ezért a céloknak elérhetőnek kell lenniük, ugyanakkor ösztönözniük kell a fejlődést.

Biztosítson olyan környezetet, amely biztosítja a titoktartást:

A férfiak nyitottabban vesznek részt, ha biztonságos és bizalmas környezetük van, amelyben beszélgethetnek. Tehát ha a téma privát vagy érzékeny, győződjön meg róla, hogy diszkréciót alkalmaz. Talán tartsa meg a találkozót a helyszínen kívül, egy privát szobában, vagy akár egymás mellett sétálva, hogy a beszélgetés kevésbé legyen megfélemlítő.

Kérdezd meg, kérdezd meg és kérdezd újra:

Ha úgy érzi, hogy valami nincs rendben a kollégájával, akkor kérdezzen, kérdezzen és kérdezzen újra. A legtöbb férfi a munkakörnyezetben azt mondja, hogy rendben van, holott valójában ez nem is állhatna távolabb az igazságtól. Tehát ne félj újra és újra megkérdezni. De talán legyen figyelmes, és tegye fel a kérdést más módon, és győződjön meg arról, hogy felkészült és olyan környezetben van, hogy valóban meghallgassa a válaszukat.

 

 

Ha tetszett és szeretnél még olvasni minket, iratkozz fel a Google News csatornánkra, hogy ne maradj le az újdonságokról és kedveld Facebook oldalunkat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://divattrend-trendi-divat.blog.hu/api/trackback/id/tr9417979434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása