Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Divattrend Trendi Divat

Hiszünk benne, hogy mindenkinek járnak a lélekemelő pillanatok

Mit jelent a Trashion divattrend?

2022. november 17. 13:03 - RottenBiller

2004-ben Új-Zélandon jött létre a Trashion, amely inkább művészet, mint trend

trashion.jpg

 

A Trashion egy portmanteau szó és egy olyan divatot értünk alatta, amely olyan darabokból áll, amelyeket használt vagy kidobott, esetleg megtalált, majd újrafelhasznált elemekből hoztak létre. Általában művészek szokták előállítani a Trashion darabokat.

A kifejezést 2004-ben használták első alkalommal Új-Zélandon. A szó a szemét és a divat szavakból alkotott portmanteau szó. A talált tárgyművészetek egyik alműfaja. A zöld divat, illetve a fenntartható divat részének tekintik, mivel alkalmazza az újrahasznosítást.

A portmanteau egy olyan szó, amelyet több szó egyes részeinek újra egyesítésével hozunk létre. Közismert portmanteau szó például a MOTEL, amelyet az angol motor és szálloda szavakból állítottak össze. Ugyanilyen közismert portmenteau szó például a szmog, amelyet az angol füst és köd keversével hoztak létre.

A Trashion egy olyan filozófia és etika amely a környezetvédelem és az innovációt is tartalmazza. A Trashion nagyon hasonlít az upcyclinghez és szintén nagyon hasonló, mint a refashion. A Trashion továbbá az avantgárd divat megfelelője is lehet. A vágy, amelyre épül az, hogy a lehető legtöbbet elérjünk a korlátozottan rendelkezésünkre álló erőforrásokból.

 

 

 

 

Ha tetszett és szeretnél még olvasni minket, iratkozz fel a Google News csatornánkra, hogy ne maradj le az újdonságokról és kedveld Facebook oldalunkat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://divattrend-trendi-divat.blog.hu/api/trackback/id/tr7317981094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása