Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Divattrend Trendi Divat

Hiszünk benne, hogy mindenkinek járnak a lélekemelő pillanatok

A bajnok színek 2010-től

2022. október 10. 11:39 - RottenBiller

 color-fan-g79b5e5aee_1280.jpg

 

A PANTONE székhelye New Jersey államban található. A grafikai tervezésben, a divattervezésben, a terméktervezésben, a nyomtatásban és a gyártásban és a színek kezelésének támogatásában játszik nagy szerepet a PMS, amely egy szabadalmaztatott színtér.

 

Az 1950-es években alapították, nyomdaként. Működésük során rendszerezték és egyszerűsítették a vállalat pigmentkészletét, a színes festékek előállítását. A cég egyik elsődleges terméke lett a Pantone Guides, ez nagyszámú 15X5 cm nagyságú kartonlapból áll, amely különböző színekből egy színtárat alkot.

 palette-gdf66431c3_1280.png

2000-től kezdődően a Pantone Color Institute egy bizonyos színt, az év színének nyilvánít. A Pantone szerint a szín mindig is szerves része volt annak, ahogyan egy kultúra kifejezi a kor attitűdjeit és érzelmeit.

 

 

A 2022-es év színe: a Very Peri

 

 

A vállalat ügyvezető igazgatója egy interjúban elmondta, hogyan választották ki a 2014-es év színét: „Növekvő színtrendeket keresek, olyan színeket, amelyeket szélesebb körben használnak, és szélesebb kontextusban, mint korábban... Ebben az esetben a Radiant Orchid a lila családból származik, ami egyfajta varázslatos szín, amely kreativitást és innovációt jelöl. A lila csak egy ilyen összetett, érdekes, vonzó fajta szín... A lila háttértörténete az, hogy bizalmat ébreszt a kreativitásodban, és olyan világban élünk, ahol ezt a fajta kreatív innovációt nagyon csodálják. A színek világában a lila figyelemfelkeltő, és jelentése van. Az emberekhez szól, és úgy éreztük, hogy itt az ideje, hogy megünnepeljük a lila családot. Ezért választottuk a Sugárzó Orchidea nevű árnyalatot.”

 

 to-dye-g1ee516d4f_1280.jpg

Az év színe 2010-ben

A TÜRKIZ egy hívogató, virágzó árnyalat, a kék derűs tulajdonságait és a zöld élénkítő aspektusait ötvözi. A türkíz egy olyan szín, amelyre legtöbb ember pozitívan reagál.

 

Az év színe 2011-ben

Míg az év 2010-es színe, a PANTONE 15-5519 Türkiz sokak számára menekülésként szolgált, a Honeysuckle felbátorít minket, hogy lendülettel nézzünk szembe a mindennapi gondokkal.

A dinamikus vöröses rózsaszín, Honeysuckle biztató és felemelő, önbizalmat, bátorságot ébreszt, hogy megfeleljünk a mindennapi élet részévé vált kimerítő kihívásoknak.

 

Az év színe 2012-ben

"A kifinomult, de ugyanakkor drámai és csábító Tangerine Tango egy narancssárga, sok mélységgel. A naplemente sugárzó árnyékolásaira emlékeztető Tangerine Tango a vörös élénkségét és adrenalinlöketét a sárga barátságosságával és melegével házasítja össze, hogy jól látható, mágneses árnyalatot képezzen, amely hőt és energiát áraszt."

 

Az év színe 2013-ban

Az év 2012-es színe, a PANTONE 17-1463 Tangerine Tango, egy lelkes vöröses narancs, biztosította azt az energialöketet, amelyre szükségünk volt a feltöltődéshez és az előre lépéshez. Az Emerald, egy élénk zöld, tovább fokozza jólétünk érzését azáltal, hogy inspirálja a betekintést, valamint elősegíti az egyensúlyt és a harmóniát.

Leggyakrabban ragyogó, értékes drágakövekhez kapcsolódik, az Emerald észlelése kifinomult és fényűző. "A természet leggyakoribb árnyalata, az emberi szem több zöldet lát, mint bármely más szín a spektrumban. Ahogy a történelem során, a sokrétű Smaragd továbbra is csillog és elbűvöl. Szimbolikusan az Emerald a tisztaság, a megújulás érzetét kelti, ami annyira fontos a mai összetett világban. Ez az erőteljes és univerzálisan vonzó hangvétel könnyen lefordítható mind a divat, mind az otthoni belső terek számára."

 

Az év színe 2014-ben

A sugárzó Orchidea rózsás felhangjai sugároznak a bőrön, egészséges ragyogást keltve, ha férfiak és nők egyaránt viselik. A káprázatos figyelemfelkeltő Radiant Orchid a 2014 tavaszi divatbemutatókon átjárta a kifutópályákat, és máris a vörös szőnyegre lép.

 

Az év színe 2015-ben

Hasonlóan a Marsala nevét adó dúsított borhoz, ez az ízléses árnyalat is megtestesíti a teljes értékű étkezés kielégítő gazdagságát, míg földhözragadt vörösbarna gyökerei kifinomult, természetes földességet árasztanak. Ez a kiadós, mégis stílusos hangvétel univerzálisan vonzó, és könnyen lefordítja a divatot, a szépséget, az ipari formatervezést, a lakberendezést és a belső tereket.

 

 

Az év színe 2016-ban

Ahogy a fogyasztók a tudatosságot és a jólétet keresik a modernkori stressz ellenszereként, egyre hangsúlyosabbak azok a színek, amelyek pszichológiailag teljesítik a megnyugvás és a biztonság iránti vágyunkat. A Rose Quartz és a Serenity összeolvadva eredendő egyensúlyt mutat a melegebb, rózsahangot átölelő tónus és a hűvösebb, nyugodt kék között, tükrözve a kapcsolatot és a wellnesst, valamint a rend és a béke megnyugtató érzését.

 

 

Az év színe 2017-ben

A növényzet friss és zamatos sárga-zöld árnyalat, amely a tavasz első napjait idézi, amikor a természet zöldjei újjáélednek, helyreállnak és megújulnak. A virágzó lombozatot és a nagy szabadban való bujaságot szemléltető Greenery erősítő tulajdonságai azt jelzik a fogyasztóknak, hogy vegyenek mély lélegzetet és új lendületet kapjanak.

 

 

Az év színe 2018-ban

A drámaian provokatív és átgondolt lila árnyalat, az Ultra Violet az eredetiséget, a találékonyságot és a jövőbe tekintő gondolkodást közvetíti, amely a jövő felé mutat minket.

 

 

Az év színe 2019-ben

Élénk, mégis lágy Az élő korall melegséggel és táplálékkal ölel át minket, hogy kényelmet és felhajtóerőt biztosítson folyamatosan változó környezetünkben.

A digitális technológia és a közösségi média mindennapi életbe egyre inkább beágyazódó támadására reagálva olyan hiteles és magával ragadó élményeket keresünk, amelyek lehetővé teszik a kapcsolatot és az intimitást.

Társaságkedvelő és lelkes, az Élő korall magával ragadó természete üdvözli és ösztönzi a könnyed tevékenységet. Az optimizmus és az örömteli törekvések iránti veleszületett igényünket szimbolizálva az Élő korall megtestesíti a játékos kifejezés iránti vágyunkat.

 

Az év színe 2020-ban

Az időtlen és tartós kék árnyalat, a Classic Blue egyszerűségében elegáns. Az alkonyatkor az égre szuggesztív, elgondolkodtató Classic Blue megnyugtató tulajdonságai rávilágítanak arra, hogy megbízható és stabil alapra vágyunk, amelyre építkezhetünk, amikor átlépjük a küszöböt egy új korszakba.

A Classic Blue a béke és a nyugalom érzetét kelti az emberi szellemben, menedéket kínálva. A koncentrációt segítve a Classic Blue újra központosítja gondolatainkat. A reflektív kék tónusú Classic Blue elősegíti a rugalmasságot.

Mivel a technológia továbbra is az emberi képesség előtt versenyez, hogy mindezt feldolgozza, könnyű megérteni, miért vonzódunk azokhoz a színekhez, amelyek őszinték és a védelem ígéretét kínálják. A nem agresszív és könnyen rokonszenves Classic Blue megbízhatóan alkalmazkodik a nyugodt interakcióhoz.

 

Az év színe 2021-ben

Megvilágító, két független szín, amelyek kiemelik, hogy a különböző elemek hogyan állnak össze egymás támogatására, a legjobban kifejezik a Pantone Color of the Year 2021 hangulatát.

Praktikus és sziklaszilárd, ugyanakkor melegítő és optimista, az Ultimate Gray + Megvilágító egyesülése az erő és a pozitivitás. Ez egy színes történet, amely magában foglalja az átgondoltság mélyebb érzéseit valami napos és barátságos ígéretével.

A boldogság üzenete, amelyet az erő támogat, a PANTONE 17-5104 Ultimate Gray + PANTONE 13-0647 Illuminating kombinációja törekvő és reményt ad nekünk. Éreznünk kell, hogy minden fényesebbé válik – ez elengedhetetlen az emberi szellem számára.

 

 

 

 

 

A 2022-es év színe: a Very Peri

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://divattrend-trendi-divat.blog.hu/api/trackback/id/tr1617950962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása