Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Divattrend Trendi Divat

Hiszünk benne, hogy mindenkinek járnak a lélekemelő pillanatok

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja

2022. október 13. 15:50 - RottenBiller

Viseld te is a rózsaszínt a hétköznapi elegancia jegyében

pexels-olya-kobruseva-7805653.jpg

 

Minden évben az októberi hónapot számos kormány, média és túlélő a mellrák tudatosság hónapjaként tartják számon. Egy hónapos kampány keretében, amelyet Pinktobernek is hívnak, népszerűsítik a mommográfiát és a korai felismerés más formáit, amelyek az emlőrák elleni küzdelem eszközeként használhatnak. 

 

 

Viselj te is rózsaszínt! 

 

 

Evelyn Lader osztrák-amerikai üzletasszony és filntróp, aki a rózsaszín szalag alkotójaként és népszerűsítéseként tart számon a világ. A rózsaszín szalag a mellrák tudatosításának szimboluma. Bécsben született 1926-ban zsidó családban, így kétéves korában a családja elmenekült az országból a náci megszállás miatt. Előbb Belgiumban majd Angliában éltek, a család 1940-ben érkezett meg New York-ba. 

Pszichológiát és antropológiát tanult, egyetemi tanulmányait 1958-ban végezte. Férjével Leonard Lauderrel egy vakrandin találkozott, 1959-ben házasodtak össze. Az egyetem után egy ideig Harlemben dolgozott tanárként, majd anyóra Estée Lauder által alapított céghez ment dolgozni. 

A The New York Times 1995-ben makulátlanul kifordított, félelmetesen szervezett nőnek nevezte. Személyesen gyűjtött össze 13,6 millió dollárt, hogy létrehozza az Evelyn H. Lauder Mellközpontot. A központ 1992-ben nyílt meg és a mellrák diagnosztizálására és kezelésére fokuszált. 

pexels-miguel-a-padri_an-579474.jpg

További 5 millió dollárt gyűjtött össze annak érdekében, hogy olyan alapítványt hozzon létre, amely a klinikai kutatásokat finanszírozza. A rózsaszín szalagot 1992-ben formalizálta, annak érdekében, hogy legyen egy szimbóluma a mellráknak. Ezt a szalagot az Estee Lauder New York-i üzleteiben helyezték el. 

 

Viseld te is a rózsaszínt a hétköznapi elegancia jegyében

 

 

Amikor meghalt, a Delta Air Lines átnevezte és újrakeresztelte azt a Boeing 767.400ER repülőgépet, amelyet korábban már felszentelt a Mellrákkutató Alapítvány tiszteletére. 

 

pexels-anna-tarazevich-5482993.jpg

 

A rózsaszín szalag a mellrák elleni küzdelemben bátorságot fejez ki és a jövő reményét. A mellrák mozgalmat nyilvánosan támogató emberek és vállalkozások jótékonyságát és jóságát jelképezi. 

 

Célja az, hogy szolidaritást válston ki azokkal a nőkkel, akik jelenleg mellrákban szenvednek. A nők iránti jóakarat szimbóluma és helyettesítője is. Az emlőrák tudatosságát képviseli. Azt jelzi a rózsaszín szalag viselése, hogy az adott személy vagy vállalkozás törődik a nőkkel. 

 

A rózsaszín szalagkultúra az emlőrák érdekképviseletének, az azt támogató társadalmi mozgalmaknak és a nagyobb női egészségügyi mozgalmak kultúrális jelképe. A figyelemfelkeltő kampányok a szűrőprogramok kockázatainak minimalizálását, a kutatás finanszírozását és a megelőzés fontosságát hangsúlyozzák. 

 

Viseld te is a rózsaszínt a hétköznapi elegancia jegyében

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://divattrend-trendi-divat.blog.hu/api/trackback/id/tr6217953514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása