Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Divattrend Trendi Divat

Hiszünk benne, hogy mindenkinek járnak a lélekemelő pillanatok

Az első divattervező, aki saját nevéből épített márkát

2022. július 29. 15:44 - RottenBiller

Halston

pexels-pixabay-356844.jpg

 

A nezmetközi divatipar szereplői igen gyakran nem alkotnak vállalkozásuk számára fantázia nevet, hanem saját nevükkel alapítják meg divatmárkájukat és vállalatukat. Az első divattervező amerikában, aki saját magából épített márkát Roy Halston divattervező volt. 

 

 

 

 

 

Roy Halston az 1970-es évek ikonikus divattervezője volt. Szexi és mégis elegáns ruhái az amerikai öltözködés és a diszkó divat alapdarabjaivá váltak. Halston a pályafutását kalapkészítőként kezdte. Kalapmintái fantasztikusak voltak. Mindenféle ékszert, virágot és rojtot beépített a kalap terveibe.

 

 

Leghíresebb amerikai divattervezők

Az Amerikai Egyesült Államok a divat vezető országa Franciaország, Olaszország, az Egyesült Királyság, Németország és Japán mellett. Természetesen az amerikai divat része a professzionális üzleti öltözködés. Ezen kívül a divat amerikában túlnyomórészt kötetlen.

 

 

 

A Bergdorf Goodman luxuskereskedés vezető kalapkészítőjének kérték fel. 1961-ben ő készítette Jacqueline Kennedy kalapját, amit az elnök beiktatásán viselt. Hamarosan a legismertebb nők lettek az ügyfelei.

 

 

 

1966-ban női ruha kollekcióját kezdte el tervezni. Ő volt az első divattervező a világon, aki márkaként kezdte el licencelni saját magát. Befolyásossága túlnyúlt a divaton és a stíluson, átformálta a divat ipart is. A JC Penny-vel kötött megállapodás révén tervei megvalósításához a különböző jövedelmi helyzetben élő nők mind hozzájuthattak.

 

Az egyenruha terén is alkotott. A Braniff International Airways teljes személyzeti egyenruháját változtatta meg. Központi alakja volt a New York-i Studio 54 diszkó éjszakai életének.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://divattrend-trendi-divat.blog.hu/api/trackback/id/tr717893615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása