Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Divattrend Trendi Divat

Hiszünk benne, hogy mindenkinek járnak a lélekemelő pillanatok

Ilyen még nem volt a filmtörténelemben

2022. október 11. 14:41 - RottenBiller

urutazas.jpg

 

 

 

Arról szólnak a hírek, hogy Tom Cruise űrsétát valósíthat meg, miközben filmet forgat a Nemzetközi Űrállomáson. A híres hollwoody sztár híres vakmerő mutatványairól, így egyáltalán nem meglepő, hogy egy olyan küldetést is megvalósíthat, amely még nem volt a filmtörténelemben.

 

 

Doug Liman rendező a következő filmjében nem elégszik meg a műteremben készített felvételekkel. A 60 éves hollywoodi filmsztárral Tom Cruise-val a Nemzetközi Űrállomásra utazna a projekt keretén belül és felvételeket készítene, miközben a filmszínész űrsétát valósít meg.

 

urutazas-iii.jpg

 

Ezzel Tom Cruise lenne az első civil a világon, aki űrsétát valósít meg, és persze az első színész, aki forgathat a világűrben. Arról nem is beszélve, hogy ez lenne az első alkalom, amikor a készítők a műteremben készített felvételeken túl valóban az űrben forgatnának.

 

Tom Cruise lesz az első civil, aki űrsétát tehet?

 

 

A filmterven már 2020-tól kezdődően dolgoznak, a COVID világjárvány leállította a projektet. Most azonban a Universal Stúdió elnöke, Dame Donna Langley a BBC kérdésére elárulta, hogy a stúdió tervei között szerepel Mr. Cruise űrbe küldése.

 

Langley asszony elmondta, hogy a film a Földön játszódik, azonban a karaktereknek majd fel kell mennie az űrbe, hogy megmentsék a napot. Donna Lagley egy olyan nő, akinek nagy tervei vannak… így kezdődik a BBC által közzétett cikk.

 

urutazas-ii.jpg

EVA a neve minden olyan tevékenységnek, amelyet egy űrhajós végez az űrhajón kívül a bolygónk érzékelhető légkörén kívül. Általában ezt a tevékenységet az űrsétára használjuk, egy a Föld körül keringő űrhajón vagy a Nemzetközi Űrállomáson kívül.

 

 

Tom Cruise lesz az első színész a filmtörténelemben, aki az űrben forgat?

 

 

 

 

Az EVA a holdfelszín felfedezésére, a holdjárásra is vonatkozik, amelyet 1969 és 1972 között az Apollo-program keretén belül hat pár amerikai űrhajós valósított meg.

 

Az első EVA 1965 március 18-án valósult meg, amikor Alekszej Leonov szovjet űrhajós 12 perc és 9 másodperc időhosszra elhagyta a Voskhod 2 űrhajót. A repülés után úgy nyilatkozott, hogy könnyű az űrséta.

 

 

Az első amerikai űrsétát Ed White valósította meg 1965. június 3-án. Ő a Gemini IV űrhajót hagyta el és 21 percen keresztül tartózkodott az űrben. Ő volt az első ember, aki egy kézi manőverező egység segítségével irányította is a mozgását.

 

 

1966. november 13-án Edwin Buzz Aldrin űrhajós lett az első ember, aki sikeresen dolgozott a világűrben. A Gemini XII űrhajót hagyta el és tett űrsétát, miközben 2 órán és 6 percen keresztül dolgozott a világűrben, az űrhajón kívül.

 

 

Tom Cruise lesz az első színész a filmtörténelemben, aki az űrben forgat?

 

 

 

 pexels-kindel-media-7106016.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://divattrend-trendi-divat.blog.hu/api/trackback/id/tr1117951898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása