Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Divattrend Trendi Divat

Hiszünk benne, hogy mindenkinek járnak a lélekemelő pillanatok

Hatalmasat lép a Prada divatmárka a fenntarhtató divat felé!

2022. október 13. 13:35 - RottenBiller

A Prada 100%-os újrahaszonsított ékszerkollekcióval tör be egy új piacra

prada-fenntarthato-divat.jpg

 

 

A fenntartható divat az elmúlt időszakban egyre inkább fontossá vált. A környezettudatos gondolkodásmód egyre több ember számára lett rendkívül fontos érték. A fenntartható divat abból az elképzelésből áll, hogy a követői csak olyan ruhadarabokat hajlandóak viselni, amelyek környezetvédő szemlélettel készültek.

Elsőként a ruhához használt alapanyagoknak kell megfelelniük a zöld gonodlkodásmódnak.

 

Ezen kívül az alapanyag gyártásának, szállításának, tárolásának, majd a ruha elkészítési technológiájában kell olyan folyamatokat használni, amelyek kedvezőek a bolygó megkímélése szempontjából.

 

A környezettudatosságon túl a fenntartható divat, azt is megköveteli a márkáktól, hogy a működésük során ne vegyenek igénybe rabszolgamunkát, vagy nagyon alacsonyan fizetett távol keleti munkásokat. A Fair Trade kereskedelem elvárása, hogy a darabokat tisztességesen megfizetett munkaerő igénybevételével állítsák elő. 

 

 

Megvalósítja a Prada a fenntartható divatot?

 

 

Eddig a fenntartható divat gyakorlati megvalósítása nyilatkozatokra épült. Az egyes nagy divatmárkák honlapjukon közzétették, hogy milyen intézkedéseket tettek annak érdekében, hogy kereskedelmi és gyártási folyamatuk során érvényesítsék a fenntarható gondolkodást, a bolygó védelmét. 

Ami igazán nagyon hiányzott az az, amit a Prada most RADIKÁLIS ÁTLÁTÁSNAK nevezett el. Történetesen az, hogy egy megvásárolt darabról konkrétan minden információ a rendelkezésünkre álljon. Milyen alapanyagból, milyen eljárással készült. 

 

A Prada Divatmárka most új piacra tör be, mégpedig a finom ékszerek piacára egy 100 százalékban újrahasznositott arany ékszerkollekcióval. Azonban ami az igazán fontos dolog, az az ékszerkollekciót kísérő aplikáció. 

Radikális átláthatóság jegyében a megvásárolt darabról mindent tudni fog a fogyasztó egy blockchain technológiára épített aplikáció segítségével. 

Ez az Aura Blockchain Consortium, amelyet az LVMH, a Prada és a Cartier közösen alapított. Azzal a céllal jött létre, hogy a luxusszektor átláthatóságát növelje. Az igazi különlegesség, hogy ha a megvásárolt ékszert ötven év elteltével egyik unokánknak ajándékozzuk, akkor ő a platform segítségével ugyanúgy tudja majd ellenőrizni az ékszer eredetét.

 

 

 

 

Megvalósítja a Prada a fenntartható divatot?

 

View this post on Instagram

A post shared by Prada (@prada)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://divattrend-trendi-divat.blog.hu/api/trackback/id/tr8117953400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása