Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Divattrend Trendi Divat

Hiszünk benne, hogy mindenkinek járnak a lélekemelő pillanatok

Mi lesz a sorsa II. Erzsébet királynő ruháinak?

2022. október 21. 12:07 - RottenBiller

queen_elizabeth_ii_official_portrait_for_1959_tour_retouched_cropped_3-to-4_aspect_ratio.jpg

 

 

2022. szeptember 8-án az egész világot megállította a hír, miszerint őfelsége II. Erzsébet, az Egyesült Királyság és más nemzetközöségi birodalmak királynője, 70 éves uralkodása után meghalt.

 

A királynő hetvenéves uralkodása a brit uralkodók között a leghosszabb és a női uralkodók között igazoltan a leghosszabb a történelemben. A királynő népszerű uralkodó és igazi divatikon volt. Sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy halála után mi történik a történelmi, divattörténelmi és művészettörténelmi szempontok szerint is értékes gardróbjával.

 

 

 

Sokan kíváncsiak arra, hogy a rendkívül értékes, történelmi és divattörténeti szempontok szerint is exkluzívnak számító gardróbnak mi lesz a sorsa? Tekintettel arra, hogy a királynő végrendelete titkos így egészen pontosan nem tudhatjuk, hogy mi fog történni a ruhákkal.

 

A szakértők, akik sokat foglalkoznak a királyi családdal a Daily Mailnek adott interjú során felvázolták a legvalószínűbb forgatókönyveket. „Arra számítok, hogy néhány ikonikus öltözéke, mint például a jubileumi öltözékei vagy a királyi esküvőkön viselt kabátjai és kalapjai, minden bizonnyal történeti gyűjteménybe kerülnek.

 

 

 

A Historic Royal Palaces kollekció Viktória királynő és Diana hercegnő számos ruháját őrzi, Erzsébet királynő ruhái pedig ugyanolyan érdekesek és történelmi jelentőséggel bírnak. Nincs kétségem afelől sem, hogy az esküvői és a koronázási ruháját a Royal Collection Trust őrzi majd, és gyakran kiállítják azokat.”

 

 

A divat feltétlen uralkodik az öltözködésben!

 

 

 

A királynő személyes öltöztetője elmondta, hogy a királynő a ruháit több alkalommal is viselte. Voltak olyan kedvenc darabjai is, amelyekhez évtizedeken keresztül ragaszkodott. II. Erzsébet mindig takarékos volt és nagyon szerette, amikor a ruháit több alkalommal is átalakították.

 

 

 

Két-három megjelenés után a ruhadarab már ismerős lesz a médiában, ezért mindig megtalálták a módját annak, hogy hogyan lehet úgy átalakítani, hogy mindig újnak tűnjenek.

 

 

A divat feltétlenül uralkodik a ruházatban!

 

 

Megtudtuk az is, hogy a kedvenc darabokon kívül voltak olyan ruhák is, amelyeket az uralkodó megunt és az öltöztetőknek ajándékozta. Ők maguk döntöttek arról, hogy viselik-e, illetve eladják ezeket a ruhákat.

 

 

 

A királynő meglévő gardróbjának egyes darabjait, leginkább a fiatal korából megmaradt estélyi ruhákat, a királyi család más tagjai öltik majd magukra egy-egy jeles esemény során. Beatrix hercegnő 2020-ban, még Erzsébet életében egy 1966-ból származó ruhában ment férjhez, amelyet átalakítottak, de a ruhadarabot II. Erzsébet számára tervezte Norman Hartner.

 

A ruhadarabok közül tehát nyilvánvalóan sok darab múzeumba kerül, de nagy a valószínűsége annak is, hogy a későbbiek során majd Katalin hercegné, Beatrix hercegnő vagy Eugénia hercegné, illetve majd a későbbi időkben Sarolta hercegnő is viseli majd II. Erzsébet egykori ruháját.

 

 

 

 

 

Boritókép: By Unknown photographer for Government of Canada - Flickr: Queen Elizabeth II wearing crown, blue sash and pink gownThis is a retouched picture, which means that it has been digitally altered from its original version. Modifications made by nagualdesign., CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=122899796

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://divattrend-trendi-divat.blog.hu/api/trackback/id/tr817959416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása