Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Divattrend Trendi Divat

Hiszünk benne, hogy mindenkinek járnak a lélekemelő pillanatok

Már hatvan éve James Bond a 007-es ügynök

2022. október 14. 12:30 - RottenBiller

1962-ben adták a mozikban az első James Bond filmet

james-bond-filmek.jpg 

Ian Fleming brit író a James Bond kémregény sorozat alkotója. Apja a Robert Fleming & Co. kereskedelmi bankhoz kötődő gazdag családból származott. Parlamenti képviselő volt, 1917-ben bekövetkezett haláláig, amikor az első világháborúban elesett a fronton.

A regényíró ekkor még csak 9 éves volt. A második világháborúban a brit haditengerészet hírszerző osztályán dolgozott. Részt vett a Goldeneye művelet tervezésében. Továbbá két hírszerző egység tervezésében és felügyeletében.

A Goldeneye a második világháborúban a szövetségesek által végrehajtott hadművelet volt. A célja az volt, hogy megfigyeljék Spanyolországot, ahol akkor Francsco Franco volt a vezető és felderítsék, hogy Spanyolországnak van e bármilyen szövetsége a tengelyhatalmakkal. A tervet Ian Fleming parancsnok alkotta. Később egy James Bond film címe lett.

 

 

 

 60 éves az ELSŐ JAMES BOND FILM

 

 

 

 

 

 

A James Bond regények háborús szolgálatából és újságírói karrierjéből merítenek. Az első James Bond regény a Casino Royale volt. Három nyomtatást rendeltek meg, akkora volt a kereslet a regény után 1952-ben. A következő években, 52 és 66 között további tizenegy James Bond regény és két novelláskötet keletkezett.

A regények James Bond körül forognak, aki a Titkos Hírszerző Szolgálat, az MI6 tisztje. Bond a 007 kódszám alatt tevékenykedik. A Bont regények minden idők legkelendőbb könyvsorozatai közé tartoznak. Az egész világon több mint 100 millió eladott példánnyal büszkélkedhetnek.

A James Bond filmek 1962-ben kezdődtek a Dr. No című volt az első James Bond film.

 

 

 

 60 éves az ELSŐ JAMES BOND FILM

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://divattrend-trendi-divat.blog.hu/api/trackback/id/tr8617954184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása