Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Divattrend Trendi Divat

Hiszünk benne, hogy mindenkinek járnak a lélekemelő pillanatok

Három brit ruhadarab amit imádnak a francia nők

2022. november 04. 17:25 - RottenBiller

Ruhadarabok, amelyek a brit viselettörténet részei, mégis divat Párizsban

london-paris.jpg

 

 

 

Olyan nehéz eligazodni a divatvilágban. Magyarországon a közélet szereplőinek egyik csoportja a nyugat hanyatlásáról beszél folyamatosan. A közélet szereplőinek egy másik csoportja pedig arról, amit a felmérések is nagy számban igazolnak, hogy az Unióhoz szeretnénk tartozni.

 

A divattal kapcsolatban Párizs és a francia stílus egyértelműen uralkodó. A szeptemberi hónap végén és az október hónap elején a világ négy nagy divatfővárosa megtartotta divatheteit, amelyen bemutatták a következő év tavaszi/nyári kollekcióikat.

 

Azonban nagyon nehéz dolgunk van akkor, hogy ha szeretnénk egy kicsit tisztábban látni és pontosan beazonosítani, hogy most akkor melyik stílus pontosan honnan is származik? Ebben a cikkben három különleges trendet mutatunk be.

 

A divat nem ismeri a határokat, azonban vannak olyan ruhadarabok amelyek kifejezetten a francia esztétika részét képezik és vannak olyan darabok amelyek a brit öltözködés sajátjai. Vannak azonban olyan darabok, amiket a francia lányok nagyon szeretnek viselni, de a brit trendek közé tartoznak és vannak ilyenek fordítva is.

 

Most három olyan esztétikus darabról beszélünk, amelyek a brit trendhez tartoznak, de a francia nők sajátjukként elfogadták. Íme:

 

Kardigánok

 

Volt idő, amikor a kardigánoktól idegenkedtünk, mert arra, mint a régmúlt korok divatjaként emlékeztünk. A 90-es években azonban jött Bridget Jones és naplójával igencsak felforgatta a divatot. Az ezredfordulón kialakult Y2K esztétika része lett. Nagyon nagy divat.

Napjainkban éppen a Y2K divat újraéledését, reneszánszát éljük. A kardigán Nagy-Britanniából származik. A hadseregben szolgáló katonák mellényeiről mintázták. Azonban a párizsi nők rendszeresen viselik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tartan

 

A tartan szintén egy olyan darab, amellyel kapcsolatban bajban lehetünk, hogy ha meg kell állapítanunk, hogy a Szigethez vagy a francia nők eleganciájához kapcsolódik-e.

A tartán bizony Skóciához kapcsolódik Hosszú időktől Skócia nemzeti szimbolikus ruhája. Még törvényt is alkottak, 1746-ban megpróbálták betiltani és ezzel a harcos klánokat ellenőrzés alá vonni. Amikor aztán pár évtizeddel később ezt a törvényt hatályon kívül helyezték akkor még inkább nemzeti szimbólumként kezdték használni.

A francia nők azonban rendszeresen viselik kabátok, nadrágok és ruhák formájában. A tartánt gyakran nevezik kockásnak Észak-Amerikában.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Árokkabát

 

Mélyen a brit divattörténet részének tekinthető, ennek ellenére a francia nők naponta viselik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://divattrend-trendi-divat.blog.hu/api/trackback/id/tr1117970350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása