Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Divattrend Trendi Divat

Hiszünk benne, hogy mindenkinek járnak a lélekemelő pillanatok

Divattrend a fekete ruha

2022. június 07. 15:40 - RottenBiller

A fekete ruhát a huszadik század közepén az Egyesült Álllamokban az ellenkultúra védjegyeként viselték

wear_black-00.png

 

Mit játszik Angelina Jolie A kis tüzek című filmben a híd tetején?

 

A fekete ruhát a huszadik század közepén az Egyesült Álllamokban az ellenkultúra védjegyeként viselték

 

Most, hogy ebben az évben kerek lesz a születésnapom (40) elhatároztam, hogy újra nézem azokat a filmeket, amiket nagyon régen láttam. Ez egy nagyon fontos és hasznos tevékenység, hiszen a Kis tüzek című filmet a középiskola elején, körülbelül 15 éves koromban néztem meg (több alkalommal is egymás után.).

 

Ez az a film, amelyben olyan nagyszerű mondatokat mondanak a szereplők, mint, pédául "felfüggesztettek, önálló gondolkodásért." vagy azt, hogy "Tűz - ez éltet és puszít is, hogy ha nem tiszteled.

 

Tehát amikor első alkalommal láttam a filmet, a szereplők nekem „nagy lányok” voltak, most pedig, az idő előre haladtával, sokkal inkább a fiatal felnőttkor elején járóknak tűnnek. Ami azonban ennél is fontosabb, azok a történések, amikről már elfeledkeztem, sokkal inkább csak a film hangulata maradt meg.

 

Ebből is leginkább az a jelenet, okozott nagy fejtörést, amelyet nyugodtan nevezhetünk a film kulcs momentumnak amikor Angelina Jolie által játszott karakter (Margret) felmászik a híd tetejére és ott... jól érzi magát.

 

Ellentétes érzelmek kavarogtak bennem, hogy az alkotók a szabadság jelképeként szeretnék megmutatni ezt a jelenetet, hiszen nálunk Budapesten, hagyományosan az öngyilkossági szándék vezérli az embereket a híd tetejére. Még a hidak formája is hasonló, csak nálunk zöld színű a Szabadság híd, ami a filmben piros.

 

Aztán egyből eszembe jutott, hogy pár évvel korábban volt a Szabadság hídon egy piknik, ami spontán hídfoglalásba torkollott. Ugyan nem a híd tetejére, de az emberek a járdáról a híd azon részére másztak, ahol hagyományosan nem szoktunk közlekedni. Azonban az Instagramon számtalan olyan fotót találunk, ahol az emberek így fényképezkednek. Talán a szabadságot jelképezte a híd elfoglalása?

 

Carpe Diem, ragadd meg a napot, szemléld meg az életet más nézőpontból

 

Talán egy másik filmből, a Holt költők társasága címűből kiragadott példával tudom megérteni, hogy mit jelentett az a jelenet, amikor Margret a híd tetején áll. Majd a film végén az addig tériszonyos Madeline szintén felmászik és mintegy önmagát meghaladó módon összegzi, a megéltek tapasztalatait.

 

 

A PORT így ír a filmről: „A világszerte híres, nagy vihart kavart regényből készült film öt lány történetét meséli el. Négyük csendben, nyugodtan élt eddig. Nem tudták, hogy másképp is lehet. Aztán megjelenik közöttük valaki, aki egészen máshogyan látja a világot. Azt mondja, szabadnak lenni könnyű, csak el kell határozni. Azt mondja, nekik is vannak jogaik, csak meg kell küzdeni értük. Azt mondja, a bosszúállás szép. Ha kell, fegyverrel is. Öt lány, aki saját külön világára vágyik, és ha már megteremtették maguknak, meg is akarják védeni.

 

A lázafó és szabad Margret, akit Anglina Jolie játszott. Amikor első alkalommal néztem meg a filmet a kilencvenes években, még nem volt olyan közismert sztár, mint most, tehát külön öröm volt számomra, hogy felfedeztem, Anglina Jolie játsza Margret-et. A szabadságán és életigenlésén túl az általa viselt fekete ruha is jellegzetes, a karakteréhez tökéletesen illő jelmez volt. 

 

Trendi divat a fekete ruha 

 

A fekete ruhát a huszadik század közepén az Egyesült Álllamokban az ellenkultúra védjegyeként a társadalomtól történő elvállás szimbólumaként, a tömegtől történő megkülönböztetés jelzéseként viselték a beat nemzedék tagjai.

Az amerikai énekes Johnny Cash magát The Man in Black-nek nevezte, amely során azt szerette volna kifejezni, hogy politikai és társadalmi okokból visel feketét, hogy a szegények és a problémás életet élők melletti szolidaritását a világ tudtára adja.

 

Divattrend a fekete ruha 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://divattrend-trendi-divat.blog.hu/api/trackback/id/tr6317850515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása