Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Divattrend Trendi Divat

Hiszünk benne, hogy mindenkinek járnak a lélekemelő pillanatok

Miért a fekete szín a legvonzóbb?

2022. október 29. 17:09 - RottenBiller

 pexels-mart-production-9566379.jpg

A Color Research című folyóiratban megjelent egy tanulmány, amelyben arra a kérdésre keresték a választ, hogy az emberek melyik színeket tartják igazán vonzónak a másokon. A kutatók a színskáláról 14 színt választottak, korábbi tanulmányok alapján.

 

A kutatásban részvevő 146 főt, arra kérték, hogy nyilatkozzanak a színek vonzerőjéről, illetve negatív hatásairól. Az eredmény nagyon meglepő lett a dobogó legfelső fokára a fekete szín került. A tanulmány szerint a vesztes színek a szűrke és a barna, amelyeket a legkevésbé találtak vonzónak.

 

A fekete szín első helyre történő kerülésének leginkább pszichológiai magyarázatai vannak. Régebben a fekete színhez negatív érzelmeket társítottak, ma a fekete ruhába öltözött emberekre, mint a modern divat képviselőire tekintünk.

 

A fekete ruha erőt, tekintélyt és tiszteletet sugároz. Ezek a tulajdonságok azok, amelyek mások szemében vonzóvá teszik a személyt. A tanulmány eredményeit azonban nem szabad mindentől elvonatkoztatva, abszolút igazságként elfogadni. Hiszen elég színtelen és unalmas lenne, ha mindenki, mindíg csak fekete ruhát viselne. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://divattrend-trendi-divat.blog.hu/api/trackback/id/tr2017965770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása